2021-02-11 21:29:06
Φωτογραφία για Έρευνα: Ένας στους πέντε Έλληνες, αρνητής του εμβολίου
Η Ελλάδα κατατάσσεται προτελευταία ανάμεσα σε 24 χώρες ως προς την πρόθεση για το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19, καθώς ένας στους πέντε Έλληνες δηλώνουν «αρνητές» του εμβολίου

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε πρόσφατα η εταιρεία Focus Bari, σχετικά με την πανδημία και το εμβόλιο, η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης ανάμεσα σε 24 χώρες, ως προς την πρόθεση για το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19, αφού ένας στους πέντε Έλληνες δηλώνουν «αρνητές» του εμβολιασμού.

Οι αναλογίες αυτές φέρνουν την Ελλάδα σε συνολικά 37% του πληθυσμού να είναι σαφώς θετικοί για το εμβόλιο, αναλογία που φέρνει την Ελλάδα στην προτελευταία θέση ανάμεσα σε 24 χώρες, με την Αγγλία να έρχεται πρώτη με 80% και την Πολωνία με 28%.

Ειδικότερα:

5% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν νοσήσει από Covid-19 με καθόλου ή πολύ ελαφριά συμπτώματα, ενώ εκείνοι που δηλώνουν ότι το πέρασαν βαριά και νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο είναι 0,3% του γενικού πληθυσμού.


8% δηλώνουν ότι νόσησε από κορονοϊό ένα άλλο μέλος της οικογένειάς τους, ενώ 85% απαντούν αρνητικά στην σχετική ερώτηση, και 14% δεν γνωρίζουν αν έχουν νοσήσει ή όχι!

Σχετικά με το εμβόλιο κατά της πανδημίας, ένα 3% του πληθυσμού δηλώνει ότι το έχει ήδη κάνει, επίσης ένα 3% έχει κλείσει ραντεβού για να το κάνει, και σχεδόν ένας στους τρεις (31%) δηλώνουν ότι «οπωσδήποτε θα κάνουν το εμβόλιο».

Οι αναλογίες αυτές φέρνουν την Ελλάδα σε συνολικά 37% του πληθυσμού να είναι σαφώς θετικοί για το εμβόλιο, αναλογία που φέρνει την Ελλάδα στην προτελευταία θέση ανάμεσα σε 24 χώρες, από την άποψη αυτή, με την Αγγλία να έρχεται πρώτη με 80% και την Πολωνία με 28%.

Η αναλογία των Ελλήνων που δηλώνουν θετικοί προς το εμβόλιο (έχουν κάνει ήδη/έχουν ραντεβού/οπωσδήποτε θα το κάνουν) είναι σημαντικά μεγαλύτερη μεταξύ των ανδρών και των μεγαλυτέρων ηλικιών 55+

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας στους πέντε Έλληνες (20%) δηλώνει αρνητική πρόθεση προς το εμβόλιο, και η αναλογία αυτή είναι σταθερή μεταξύ των δύο μετρήσεων (26-28 Ιανουαρίου και 9-10 Φεβρουαρίου).
Πηγή themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ