2021-02-12 13:16:30
Φωτογραφία για Ένα σπίτι βγαλμένο από ...μουσείο αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα
Όταν το vintage ύφος το επιβάλλει

...το ίδιο το σπίτι

Ένα από τα στοιχεία που οι επαγγελματίες βασίζονται για την επιτυχή εσωτερική διαμόρφωση κατοικιών είναι οι διακοσμητικές παρεμβάσεις σε ύφος και υλικά να συμβαδίζουν όσο περισσότερο με την αρχιτεκτονική και τοποθεσία του σπιτιού, ειδικά όταν πρόκειται για σπίτια εκτός αστικού ιστού και με πολύ ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. 

Ξύλινη κατασκευή του 1892, με εντυπωσιακή πρόσοψη διακοσμημένη με περίτεχνα ξυλόγλυπτα χειροποίητα στοιχεία, πολύ όμορφο κήπο και εξίσου εντυπωσιακή εσωτερική διαρρύθμιση με επτά δωμάτια και πέντε τζάκια! σε δύο επίπεδα που καταλαμβάνουν 140τμ το ισόγειο και 47τμ ο επάνω όροφος. 

Η τοποθεσία του σπιτιού, σε μια ήσυχη συνοικία του Norrtälje, περίπου 70χλ ΒΑ της Στοκχόλμης και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι ο λόγος ύπαρξης τζακιού σχεδόν σε κάθε δωμάτιο, αφού ασφαλώς την εποχή ανέγερσης του σπιτιού αυτός ήταν και ο μοναδικός τρόπος θέρμανσής του. Παρά το γεγονός ότι στην ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε έχει τοποθετηθεί σύστημα καλοριφέρ όλα τα παραδοσιακά τζάκια - ξυλόσομπες του σπιτιού έχουν διατηρηθεί λειτουργικά και αποτελούν ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του, όπως και τα αποκλειστικά ξύλινα κουφώματα - πόρτες, οι ψηλοτάβανοι χώροι, η ξύλινη σκάλα που ενώνει τα δύο  επίπεδα του σπιτιού και τα ξύλινα δάπεδα και εσωτερικής επενδύσεις τοιχοποιίας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η όψη - πρόσοψη του σπιτιού, σε φωτογραφίες της εποχής ανέγερσης του, δεν έχει καμιά ουσιαστική διαφοροποίηση σε σχέση με το σήμερα.  Ένα από τα στοιχεία που οι επαγγελματίες βασίζονται για την επιτυχή εσωτερική διαμόρφωση κατοικιών είναι οι διακοσμητικές παρεμβάσεις σε ύφος και υλικά να συμβαδίζουν όσο περισσότερο με την αρχιτεκτονική και τοποθεσία του σπιτιού, ειδικά όταν πρόκειται για σπίτια εκτός αστικού ιστού και με πολύ ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. 

Αυτό ακριβώς έχει συμβεί και στο συγκεκριμένο κτίσμα, διαμορφωμένο εσωτερικά εξ΄ολοκλήρου σε vintage και country στυλ και χωρίς να στερείται καμιά από τις ανέσεις ενός εντελώς σύγχρονου σπιτιού. Απλά και λιτής γραμμής "πασπαρτού" έπιπλα σε λευκή κυρίως απόχρωση έχουν ενσωματωθεί ιδανικά στον χώρο και συνδυάζονται ιδιαίτερα αρμονικά με όλα τα ξύλινα στοιχεία της εσωτερικής διαμόρφωσης αλλά και αυθεντικά vintage έπιπλα και αντικείμενα. 

Ο χώρος της ...τεράστιας σύγχρονης κουζίνας, που έχει ανακαινιστεί σε πολύ κομψό vintage ύφος αλλά και με την παραδοσιακή στόφα-φούρνο, τις ξύλινες επενδύσεις, την retro ταπετσαρία και τα πολύ ταιριαστά τραπέζια - καθίσματα είναι από τους πιο όμορφους του σπιτιού, όπως και το εντυπωσιακό μπάνιο του πάνω ορόφου με την επικλινή σκεπή και την ελεύθερα τοποθετημένη στον χώρο vintage μπανιέρα. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

historiskahem.se
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ