2021-02-18 00:06:33
Φωτογραφία για Στόλτενμπεργκ: Μας ανησυχεί η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει S-400
Tην ανησυχία του για την απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει ρωσικούς S-400 εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ερωτηθείς σχετικά κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των συνομιλιών των υπουργών Άμυνας.

 

Όπως ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, το ζήτημα δε συζητήθηκε την Τετάρτη, ωστόσο σε προηγούμενες συζητήσεις είχε σημειώσει «την πιθανότητα και την ευκαιρία που υπάρχει για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ με την παροχή εναλλακτικών συστημάτων».

 

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος αναφερόμενος στην καταπολέμηση του ISIS αλλά και τη διαχείριση του προσφυγικού. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι «υπάρχουν διαφορές και διαφωνίες» λέγοντας ότι «εκεί πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ είναι πλατφόρμα όπου οι σύμμαχοι μπορούν να αναφέρουν τις διαφορές και τις διαφωνίες τους. Για παράδειγμα έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου για τις συνέπειες της απόκτησης των S-400».


 

Επιπροσθέτως, ο κ. Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο και για διαφορές όσον αφορά στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Αλλά και πάλι πιστεύω ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να προσπαθήσει να βρει θετικές προσεγγίσεις» προσέθεσε.

 

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του NATO αναφέρθηκε στον μηχανισμό αποτροπής «για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο», αλλά και στο ότι υπήρξε βοήθεια «στο να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

 

«Ναι υπάρχουν προβλήματα αλλά το ΝΑΤΟ παρέχει μία πλατφόρμα για να εξετάσει θετικές προσεγγίσεις και τρόπους για την αντιμετώπισή τους» κατέληξε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ