2021-02-19 08:07:29
Φωτογραφία για Γραφικές διαδρομές με το τρένο.
Το ταξίδι με το τρένο συνδυάζει την ασφάλεια με την προσιτή τιμή. Η γραμμή Αθήνα

– Θεσσαλονίκη αποτελεί μία θαυμάσια επιλογή για όποιον επιθυμεί να ταξιδέψει είτε με το γρήγορο είτε με το συμβατικό τρένο.

Η διαδρομή από τη Δράμα προς την Ξάνθη είναι μια από τις ωραιότερες της Ευρώπης. Σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα και διέρχεται από μοναδικής ομορφιάς τοπία, ακολουθώντας τον ρου του Νέστου ποταμού, προσφέροντας θέαση στις ζαχαρένιες όχθες που δημιουργούνται, μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό σκηνικό.

Η διαδρομή προς Πελοπόννησο γίνεται με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο έως το Πάσιο (Κιάτο), τερματικό σταθμό 30 χλμ. δυτικά της Κορίνθου και από εκεί συνεχίζεται με κατάλληλα λεωφορεία του ΟΣΕ προς τις υπόλοιπες πόλεις.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας έχει μήκος περίπου 2.500 χλμ., καλύπτει μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η μεταφορά επιβατών, αποσκευών και συνοδευόμενων αυτοκινήτων γίνεται με τακτικά ημερήσια δρομολόγια, τα οποία καθορίζονται κατ' έτος και εξασφαλίζονται με τρένα υψηλών προδιαγραφών τύπου Intercity (εξπρές και απλά) και με κοινές αμαξοστοιχίες (ταχείες, υπερταχείες κ.λπ.).


Όταν ταξιδεύετε με το τρένο, αξίζει να παρατηρήσετε την αρχιτεκτονική των παλιών σταθμών του δικτύου, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κατασκευασμένοι στα τέλη του 19ου και αποτελούν πραγματικά κομψοτεχνήματα πρώιμης βιομηχανικής αρχιτεκτονικής.

Σπάνιας ομορφιάς τοπία.

Το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο σε πολλά του σημεία διέρχεται από τοπία σπάνιας ομορφιάς. Τα περισσότερα μάλιστα είναι αποκλειστικό προνόμιο των επιβατών του Ο.Σ.Ε. καθώς από εκεί περνάει μόνο το τρένο. Εκτός από τα τακτικά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του Ο.Σ.Ε., πραγματοποιούνται και ειδικά δρομολόγια με εκδρομικές αμαξοστοιχίες (συμβατικές ή μουσειακές ατμήλατες κατόπιν ειδικής συνεννόησης), με τα οποία μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στην πανέμορφη ελληνική ενδοχώρα. Οι διαδρομές αυτές είναι:

Διακοπτό - Καλάβρυτα (Πελοπόννησος)

Πήλιο (Θεσσαλία)

Νέστος (Ανατολική Μακεδονία)

visitgreece.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ