2021-02-24 10:03:14
Φωτογραφία για 50+ Ιδέες για τις Κουρτίνες της Κουζίνας
Φυσικά ισχύουν, γενικά, όσα και για τις κουρτίνες κάθε άλλου χώρου. Όμως από τα συνήθως μικρότερα παράθυρα της κουζίνας το φως θέλουμε να είναι έντονο σχεδόν όλες τις ώρες κάτι που ίσως δεν επιτυγχάνεται με την κλασσική κουρτίνα που καλύπτει ολόκληρο το ύψος του παραθύρου, ειδικά σε μικρά παράθυρα, όπου ακόμη και όταν είναι ανοιχτές οι κουρτίνες  καλύπτουν στο πλάϊ ένα σημαντικό μέρος του παραθύρου, άρα στερούν από τον χώρο φως. 

Επίσης, σε μικρές κουζίνες που οι διακοσμητικές επιλογές είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένες, ένα ιδιαίτερο σχέδιο στην κουρτίνα είναι ο απλούστερος τρόπος για να ομορφύνετε τον χώρο και να δημιουργήσετε ένα σημείο που θα ...τραβάει το μάτι. 

Ανάλογα λοιπόν με τον τύπο του παραθύρου αλλά και τον προσανατολισμό του δωματίου σε σχέση με τον ήλιο, επιλέξτε μια πιο πρωτότυπου σχεδιασμού κουρτίνα σε σχέση με τις κλασσικές λύσεις,  "περιορίστε" το ύφασμα στο πάνω ή στο κάτω μέρος του παραθύρου αφήνοντας ακάλυπτο το υπόλοιπο μέρος, αφού κουρτίνα μπορεί να είναι ακόμη και μια φαρδιά λωρίδα υφάσματος στην οποία μπορείτε να δώσετε πολλά διαφορετικά σχέδια ανάλογα με το σχήμα, τον τρόπο που θα επιλέξετε να την κρεμάσετε και κάποια πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία πάνω στο κουρτινόξυλο, ιδιαίτερες πιάστρες κλπ. 


Τα ρόμαν είναι επίσης μια πολύ καλή λύση για τα μικρά παράθυρα της κουζίνας, ενώ σε ότι αφορά τα υφάσματα ριγέ, καρώ και φλοράλ μοτίβα θα ταιριάξουν εύκολα σε όποιο στυλ κι αν είναι γενικά διακοσμημένος ο χώρος της κουζίνας. 

Σε πιο κλασσικού ύφους χώρους πολύ όμορφα είναι και τα διαφανή λεπτά υφάσματα, δαντελένιες μπορντούρες - φάσες κλπ που θα συνδυάσετε πάνω στην ίδια κουρτίνα και μια από τις πιο οικονομικές επιλογές είναι να φτιάξετε κουρτίνες χρησιμοποιώντας υφάσματα από πολύ όμορφα ...πετσετάκια για την κουζίνα, τραπεζομάντηλα κλπ που θα βρείτε στην αγορά σε ...άπειρα σχέδια και χρώματα και τα οποία θα γαζώσετε δίνοντας τους είτε την μορφή κλασσικής κουρτίνας είτε δημιουργώντας μια υφασμάτινη ...γιρλάντα στο πάνω μέρος ενός μικρού παραθύρου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ