2021-02-24 15:44:11
Φωτογραφία για Συναγερμός στην Κρήτη: Η βρετανική μετάλλαξη «πνίγει» Ηράκλειο και Ρέθυμνο
«Κόκκινος» συναγερμός για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, που επικρατεί στην Κρήτη, ιδίως σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Από 59 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη την Κρήτη χθες, τα 32 βρέθηκαν στο Ηράκλειο και τα 18 στο Ρέθυμνο.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Κρήτης για την επικράτηση του μεταλλαγμένου στελέχους της Βρετανίας σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Η διασπορά του βρετανικού ιού φτάνει στο 96% όλων των θετικών κρουσμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Τη σύσκεψη των επιδημιολόγων, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, απασχολεί αυτή τη στιγμή η επιδημιολογική κατάσταση στην Κρήτη, στην οποία εντοπίζονται αυξημένες λοιμώξεις του κορονοϊού, οφειλόμενες στην επικρατούσα πλέον διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης.

Η επικράτηση του μεταλλαγμένου βρετανικού στελέχους του κορονοϊού εντοπίζεται από το Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις και το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Γιώργο Σουρβίνο, στους 2 από τους 4 νομούς της Κρήτης και συγκεκριμένα, στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου.


Κρήτη: Αύξηση των κρουσμάτων παρά το lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βρετανικός ιός έχει πλέον σχεδόν αποκλειστική παρουσία σ’ αυτές της περιοχές και όχι απλά έντονη, ενώ οι αλληλουχίσεις δειγμάτων που θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες θα δώσουν τη συνολική εικόνα του προβλήματος.

Παρά το lockdown στις συγκεκριμένες περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο” τα νέα ημερήσια κρούσματα δεν μειώνονται και μάλιστα σημειώνουν σημαντική αύξηση σε σχέση με τους άλλους δύο νομούς του νησιού.

Συγκεκριμένα εχθές, από τα 59 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη την Κρήτη, τα 32 βρέθηκαν στο Ηράκλειο και τα 18 στο Ρέθυμνο, ενώ μόλις 3 στο Λασίθι και 6 στα Χανιά.

Επιστήμονες αναφέρουν ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Κρήτη άρχισε από τη στιγμή που εντοπίστηκε στο νησί το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος, δηλαδή από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά. Πρώτα η κατάσταση “ξέφυγε” στο Ρέθυμνο, όπως λένε, και πρόσφατα και στο Ηράκλειο, ενώ ανησυχία υπάρχει για ολόκληρη την Κρήτη, εξαιτίας της διαρκώς αυξανόμενης τάσης επέκτασης του νέου ιού.
Πηγή themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ