2021-02-26 21:06:59
Φωτογραφία για Stop σε εργασίες στον Αναυρο από Αρχαιολογία και ΟΣΕ.
Καταγγελίες για επικάλυψη των σιδηροδρομικών γραμμών κινητοποίησαν τις υπηρεσίες

Σταμάτησαν από χθες τα έργα ανάπλασης του Δήμου Βόλου επί της οδού Πλαστήρα στη συνοικία του Αναύρου, με απόφαση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και μετά από καταγγελίες για επικάλυψη των σιδηροδρομικών γραμμών - μνημείο.

Επί τόπου στο εργοτάξιο μετέβησαν ο προϊστάμενος του τμήματος συντήρησης γραμμής του ΟΣΕ Βόλου Σπύρος Παπανδρεάδης και κλιμάκιο της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων προκειμένου να ερευνήσουν τα καταγγελλόμενα.

Οπως είναι γνωστό, από τις αρχές Φεβρουαρίου ξεκίνησαν εργασίες ανάπλασης της οδού Πλαστήρα η οποία πεζοδρομείται με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Από την ίδια συνοικία, αυτή του Αναύρου, θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα και τα έργα ύδρευσης, με την αντικατάσταση του δικτύου.

Οι εργασίες ωστόσο που γίνονταν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ, τμήμα της διαδρομής του μικρού τρένου του Πηλίου, προκάλεσαν καταγγελίες, τόσο στον ΟΣΕ όσο και στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.


Επί τόπου έσπευσαν κλιμάκιο της αρχαιολογικής υπηρεσίας και ο προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος του ΟΣΕ. Όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε αίτημα του Δήμου Βόλου προκειμένου να προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες και τα έργα διακόπηκαν με εντολή της Αρχαιολογίας μέχρι να διεκπεραιωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρεάδη δεν πρόκειται για επικάλυψη των γραμμών. «Πρόκειται για ένα αποστραγγιστικό έργο που γίνεται προκειμένου να μη λιμνάζουν νερά πάνω στις γραμμές. Ουσιαστικά είναι ένα ωφέλιμο έργο, όμως δεν ερωτηθήκαμε. Δώσαμε οδηγίες για την αποκατάσταση του χώρου γύρω από τις γραμμές αλλά και για τις τυπικές διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν πριν τη συνέχιση των έργων», ανέφερε ο κ. Παπανδρεάδης.

Το θέμα ωστόσο λαμβάνει διαστάσεις, με τον κεντρικό σταθμάρχη Βόλου Γιώργο Αποστολέρη να ενημερώνει τη ΓΑΙΟΣΕ για απόπειρα επικάλυψης των γραμμών και να ζητεί άμεση παρέμβαση «για να μην καταστραφεί το μνημείο». «Χωρίς καμία άδεια γίνονται έργα. Οι γραμμές είναι μνημείο, είναι ιδιοκτησία του ΟΣΕ και κανείς δεν μπορεί να τις ακουμπήσει. Για οποιαδήποτε παρέμβαση απαιτείται άδεια. Προσωπικά έχω ενημερώσει την κεντρική διοίκηση προκειμένου να προχωρήσει στις απαιτούμενες κινήσεις για την προστασία του μνημείου», ανέφερε ο ίδιος.

taxydromos.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ