2021-03-05 16:54:17
Φωτογραφία για Πετυχημένο το δοκιμαστικό του Προαστιακού Πάτρα-Κ. Αχαΐα- Έφθασε σε μόλις 27 λεπτά- Αναμένονται ανακοινώσεις.
Ξεκινούν άμεσα, ίσως και τη Δευτέρα, τα δρομολόγια

Με επιτυχία διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης το δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα, ενόψει της επαναλειτουργίας της γραμμής μέχρι τον τερματικό της σταθμό.

Τα εμπόδια που υπήρχαν για την επέκταση των δρομολογίων έως την Κάτω Αχαΐα ξεπεράστηκαν και το αποψινό δοκιμαστικό φέρνει ακόμα πιο κοντά την άφιξη του τρένου στην πρωτεύουσα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΟΣΕ στην Πάτρα, Χρήστο Οικονόμου όλα κύλησαν ομαλά και ο χρόνος που χρειάστηκε ο Προαστιακός για να διανύσει ολόκληρη τη διαδρομή ήταν 27 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα.

Στόχο πλέον αποτελεί η επανέναρξη των δρομολογίων τις επόμενες ημέρες. Αναμένεται η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επανέναρξη των δρομολογίων και τη νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας σε μηνιαίες κάρτες εισιτηρίων και πιθανόν προσφορές προς τους επιβάτες.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον θα έχει αν τα Καμίνια τελικά θα εμπίπτουν στην ζώνη της Πάτρας ή της Κάτω Αχαΐας και υπήρχαν για το θέμα αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο ΟΣΕ κοινοποίησε στην Περιφέρεια έγγραφο προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών περίφραξης εντός της αστικής περιοχής της νότιας Πάτρας και αύξησης των επιτρεπομένων ταχυτήτων στο τμήμα 0+000 ως 6+220 Π-Πυ από 30 σε 55 km/h, είναι δυνατή η επέκταση των δρομολογίων Αγ. Ανδρέου – Καμινίων ως τον Σ.Σ. Κ. Αχαΐας. Για την επίτευξη κατάλληλων χρόνων μετεπιβίβασης στον Αγ. Ανδρέα θα προκύψει μικρή τροποποίηση των δρομολογίων και του Βόρειου τμήματος προαστιακών υπηρεσιών (1 min – αφορά τις αμ/χίες Αγ. Ανδρέα – Ρίου)».

Μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Οικονόμου αναφέρει τα εξής:

"Μ' ένα όνειρο τρελό όνειρο απατηλό ξεκινήσαμε κάπου το 2011... Πάτρα-Ρίο... στον δρόμο "είδαμε" την απήχηση που είχε στο κοινό και δειλά δειλά, συνεχίσαμε... προσθέτοντας στασεις Ονειρευτήκαμε την επέκταση προς Αχαγιά... Και αθόρυβα μετά από πολλά προβλήματα την πετύχαμε.. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, δουλέψαμε με οτι είχαμε διαθέσιμο, κάποιοι μας πίστεψαν και τελικά πετύχαμε ...

Με ελπίδες λιγοστές... Το όνειρο μας το τρελό... θα βγει αληθινό. Χάρη στο πείσμα των σιδηροδρομικών και πολλούς φίλους..."

thebest.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ