2021-03-09 21:06:49
Φωτογραφία για Το Orient Express επεκτείνεται με πέντε νέες διαδρομές.
Ανανέωση για να ξεκινήσει σύντομα και πάλι τα ταξίδια του

Το θρυλικό Orient Express επεκτείνει το δίκτυο των διαδρομών του στην Ευρώπη φέτος, προσθέτοντας πέντε νέους σταθμούς επιβίβασης. Το διάσημο τρένο, που μεταφέρει τους επιβάτες του στην ατμόσφαιρα των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα κι έγινε γνωστό από την Αγκάθα Κρίστι, πρόσθεσε επίσης και τρεις νέες μεγάλες σουίτες.

Οι πέντε σταθμοί που προστίθενται είναι η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Γενεύη, οι Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ. Το τρένο με τα 17 ανακαινισμένα βαγόνια θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο από τη Βενετία προς το Άμστερνταμ και θα συνδέει τρεις Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ.

Το εμβληματικό Orient Express ελπίζει να ξεκινήσει σύντομα τα δρομολόγιά του - εικόνα AP Images

Η αφετηρία θα είναι στη Ρώμη και από εκεί επόμενος σταθμός θα είναι η Φλωρεντία. Θα διασχίζει τις πανέμορφες ιταλικές λίμνες και τα βουνά της Ελβετίας και θα φτάνει στη Γαλλία κατά τη διάρκεια ενός ολονύχτιου ταξιδιού που θα ολοκληρώνεται με ένα ατμοσφαιρικό δείπνο.


Οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν το ταξίδι που επιθυμούν κι έχουν την επιλογή να διανυκτερεύσουν και στα ξενοδοχεία Villa San Michele στην Φλωρεντία και Castello di Casole στην Τοσκάνη, πηγαίνοντας για το Παρίσι.

Το Orient Express μεταφέρει τους ταξιδιώτες του στην αρμόσφαιρα των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα - εικόνα AP Images

Το δρομολόγιο από τη Γενεύη προς τη Βενετία θα διασχίζει το πέρασμα του Μπρένερο στις Άλπεις, με τους επιβάτες να έχουν την τύχη να απολαύσουν υπέροχα ορεινά τοπία, να περάσουν μέσα από τη ρομαντική πόλη της Βερόνας, πριν φτάσουν στη Βενετία.

Το τρένο διαθέτει επίσης τρεις μεγάλες σουίτες που πήραν το όνομά τους από ισάριθμές ευρωπαϊκές πόλεις, τη Βιέννη, την Πράγα και τη Βουδαπέστη.

Κάθε σουίτα είναι σχεδιασμένη με βάση τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης από την οποία πήρε το όνομά της.

Πέντε νέοι σταθμοί προστέθηκαν στο δρομολόγιο από τη Βενετία στη Γενεύη - εικόνα AP Images

Η σουίτα «Πράγα» έχει διακοσμηθεί με τόνους του χρυσού και του καφέ και αποπνέει μια θεατρική αίσθηση με ψηφιδωτά εμπνευσμένα από το κίνημα του κυβισμού. Η σουίτα «Βιέννη» από την άλλη αποπνέει την «αυτοκρατορική φύση» της πόλης από την οποία πήρε το όνομά της, με σμαραγδί χρώματα και στοιχεία από χρυσό. Είναι επίσης διακοσμημένη με κλασικά έπιπλα, στα οποία ξεχωρίζουν οι ρομαντικές λεπτομέρειες. Τέλος η διακόσμηση της σουίτας «Βουδαπέστη» είναι εμπνευσμένη από το άρωμα και από τις δύο πλευρές του Δούναβη με στοιχεία τόσο από την εποχή των Γότθων, όσο και από την Οθωμανική αρχιτεκτονική.

Η διακόσμηση των βαγονιών παραπέμπει σε άλλες εποχές - εικόνα AP Images

Το Orient Express διασχίζει την Ευρώπη από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο και κάνει το ολοκληρωμένο ταξίδι μέχρι την Κωνσταντινούπολη μια φορά τον χρόνο. Φέτος τα δρομολόγια έχουν επηρεαστεί από τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

star.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ