2021-03-09 21:37:18
Φωτογραφία για Ο π. Αριστείδης από την Μικρόπολη Δράμας(Mαρτυρίες)
πηγή

Ο π. Αριστείδης από την Μικρόπολη Δράμας.

-Πήγαμε να τον επισκεφτούμε τρεις συμμαθητές λυκείου.

Είχαμε ακούσει πολλά γι' αυτόν.

Κυριακή πρωί βρεθήκαμε στην Θεία Λειτουργία.

Μπήκαμε στη σειρά να πάρουμε αντίδωρο.

Περιμένετε στο τέλος μας είπε.

Σαν τέλειωσε την κατάλυση έτρεξε προς το μέρος μας,μας αγκάλιασε και μας είπε :

"Καλώς τους παπάδες μου !!!"

Μείναμε ξαφνιασμενοι να τον κοιτάμε.

Πέρασαν χρόνια . Οι δύο από τους τρείς είμαστε ήδη ιερείς. Περιμένουμε και τον τρίτο.

Αυτά μου είπε ο πατέρας Νεκτάριος από το Ζυγός της Καβάλας.

Είχα την ευλογία να γνωρίσω κι εγώ.

Πέρναγα δύσκολα τότε λόγω ασθενείας ενός πολυαγαπημένου προσώπου.

Δεκάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά έξι και παραπάνω ώρες για να μπουν κάτω από το πετραχήλι του.Ερχόταν από Καβάλα , από Δράμα, από Θεσσαλονίκη.


Ολιγομίλητος.Οι άγιοι δεν χρειάζεται να σου πουν πολλά.

Λίγο πριν φύγεις σε σταύρωνε με Μύρο του Αγίου Δημητρίου.Ένιωθες για μέρες εκείνη την ευωδία.Τον επισκεφτήκαμε τελευταία στο σπίτι του .

Καθηλωμένος ,δεν μπορούσε πια να πάει στον Ναό.Δεκάδες άνθρωποι περίμεναν στην αυλή.Του πήγαμε να διαβάσει ευχές σε ένα παιδάκι με αυτισμό.

Ήταν οκτώ χρονών και δεν είχε ακόμα μιλήσει.Στράφηκε στον πατέρα:

-Θα μιλήσει !!! Να το πιστέψεις . Θα μιλήσει.

Όταν σε κοίταζε με εκείνα τα διεισδυτικά γαλάζια μάτια ο π. Αριστείδης ένιωθες ότι διαβάζει την ψυχή σου.Έφυγε πριν λίγες μέρες πλήρης ημερών.

Έφυγε για να συνεχίσει να νοιάζεται και να προσεύχεται για τον κάθε πονεμένο συνάνθρωπο που τον επικαλείται.(Από το facebook)

Ο μακαριστός άγιος επίσκοπος Αντώνιος Σιατίστης συνέλεγε την πνευματική γύρη, ανακαλύπτοντας ιερείς που αγωνίζονταν τον καλό αγώνα προς την σωτηρία και την αγιότητα!

Επισκεπτόταν τέσσερις θεοφόρους πατέρες και είχε πνευματική επικοινωνία μαζί τους! Οι τρεις Άγιοι πατέρες ήταν ο π. Αμβρόσιος Λάζαρης στην Ιερά Μονή Δαδίου, ο π. Παναγιώτης στα Βραγγιανά των Αγράφων και ο π. Ιωάννης Καλαΐδης στις Σέρρες! Ο τέταρτος ήταν εκείνος που ήταν μαζί μας εν ζωή μέχρι σήμερα, ταπεινός και πλήρης χαρισμάτων, ένας Άγιος ανάμεσα μας, ο π. Αριστείδης Παπαδόπουλος από τη Μικρόπολη Δράμας.

Ευλαβέστατη Γερόντισσα Ιεράς Μονής της Μακεδονίας μας έλεγε προ καιρού πως τον π. Αριστείδη η Παναγιά τον κράτησε στη ζωή αλλά 10 χρόνια για να στηρίξει τα πνευματικά του παιδιά.

Ο π. Αριστείδης είχε Πνευματικό Πατέρα τον π. Κωνσταντίνο Σακαρίδη, με τον οποίο συνδέονταν με αληθινή πνευματική αγάπη και επικοινωνούσαν με πνευματικό τρόπο τα τελευταία χρόνια.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Θεός εκπλήρωσε την επιθυμία μου να τον επισκεφτώ μαζί με τον αγαπημένο μου γιατρό τον κ. Χαράλαμπο ο οποίος πολλές φορές μου μίλησε για τα ουράνια χαρίσματα του πατρός Αριστείδη, να λάβουμε την ευχή του αλλά και σημαντικές απαντήσεις σε θέματα που μας απασχολούσαν, αλλά και να του μεταφέρουμε τις ευχές του Πνευματικού του Πατρός Κωνσταντίνου! Θυμάμαι πόσο χάρηκε και σκιρτησε η καρδιά του σαν μικρού παιδιού, ακούγοντας το όνομα και τις ευχές του Πνευματικού του Πατέρα.

Συζητώντας μαζί του και απαντώντας στις ερωτήσεις μας, ο Άγιος αυτός άνθρωπος κοιτώντας μας στα μάτια μας είπε: "Ο Θεός παιδιά μου μας βλέπει και τον βλέπουμε"!!!

Μείναμε τότε εκστασιασμένοι να κοιτούμε τον άνθρωπο που αξιώθηκε να βλέπει τον Θεό και να αισθάνεται αισθητά την παρουσία Του στη ζωή του.

Την ευχή σου Άγιε Πατέρα Αριστείδη!

Δημήτριος Γκιουζέλης(πηγή)
proskynitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ