2021-03-11 01:46:20
Φωτογραφία για Η «ταυτότητα» των δύο που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζουν οι δύο συλληφθέντες για τα βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη,  ο 30χρονος που κατηγορείται ότι έριξε από τη μηχανή του τον αστυνομικό που ξυλοκοπήθηκε από τους κουκουλοφόρους και  ακόμη ένας 22χρονος  

Ο 30χρονος Ελληνο-ιρακινός συνελήφθη την Τετάρτη σε αποθήκη στη Μαγούλα όπου εργαζόταν και κρυβόταν. Είχε ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, η οποία αξιοποίησε οπτικό υλικό στο οποίο φαινόταν ο δράστης χωρίς μάσκα. Στο σπίτι του βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε την στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό. Είναι οργανωμένος οπαδός μεγάλης ΠΑΕ και σεσημασμένος για μικροαδικήματα.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται και ένας εκ των 16 συλληφθέντων στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για έναν 22χρονο ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στον αστυνομικό στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα. Το πορτοφόλι του με την ταυτότητά του έπεσε σε μικρή απόσταση από το σημείο που τραυματίστηκε ο αστυνομικός.


Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του, ενώ ο 22χρονος πήγε στις 10 το βράδυ της Τρίτης στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης για να δηλώσει ότι έχασε το πορτοφόλι του. Είπε στους αστυνομικούς ότι δεν ήξερε πού το έχασε, όμως στη συνέχεια έγινε η μεταγωγή του. Μεταφέρθηκε στην κρατική Ασφάλεια Αττικής.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε επίσης σε βάρος άγνωστων δραστών που πήραν μέρος στον ξυλαδαρμό του αστυνομικού. Οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σωρεία κακουργημάτων. Όλοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ οι 7 από αυτούς που είναι κάτω των 18 ετών θα απολογηθούν στον ανακριτή ανηλίκων.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ