2021-03-11 08:36:32
Φωτογραφία για 10 Εντυπωσιακές και πρακτικές DIY Κρεμάστρες τοίχου
Οι κρεμάστρες τοίχου, δημιουργημένες από διάφορους τύπους φυσικών υλικών ή παλιών - άχρηστων αντικειμένων, είναι από τις πιο απλές και ταυτόχρονα τις πιο χρηστικές DIY-Κατασκευές για το σπίτι.  

Το βασικό κίνητρο για την κατασκευή μιας DIY κρεμάστρας τοίχου δεν είναι τόσο το κόστος των έτοιμων, αφού η σύγχρονη αγορά ειδών σπιτιού διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία και σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές, όσο η αισθητική των κομματιών που μπορούν να δημιουργηθούν με εύκολο τρόπο από πολύ απλά ή άχρηστα αντικείμενα και που σίγουρα είναι κατά πολύ ανώτερη εκείνων του εμπορίου. 

Με κλαδιά - κορμούς 

Αναζητείστε φυσικά χοντρά κλαδιά ή λεπτούς κορμούς με σχηματισμό "άγκιστρου" και απλώς βιδώστε τα πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια ή και απευθείας στον τοίχο. 

Τα ξύλα, αν το προτιμάτε, μπορούν και να αποφλοιωθούν ενώ πολλές κρεμάστρες αυτής της μορφής μπορούν και να προσαρμοστούν - κολληθούν μέσα σε ένα ξύλινο πλαίσιο δημιουργώντας μια πολύ ιδιαίτερου design μεγάλη κρεμάστρα τοίχου. 



Με πομολάκια επίπλων 

Πολύ ξεχωριστής εμφάνισης DIY κρεμάστρες τοίχου που μπορούν να αποκτήσουν πολλές διαφορετικές όψεις ανάλογα με τα πομολάκια που θα χρησιμοποιήσετε αλλά και το είδος ξύλου που θα επιλέξετε να τα βιδώσετε - κολλήσετε. 

Σε καταστήματα με σχετικά είδη θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε αντικέ πολύ εντυπωσιακά πόμολα, ενώ μια ιδιαίτερα ισχυρή εποξική κόλλα είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για να τα στερεώσετε πάνω στο ξύλο το οποίο βεβαίως μπορεί και να βαφτεί - επιεξεργαστεί με κάθε είδους τεχνική και να αποκτήσει εξίσου παλαιωμένη όψη. 



Με άχρηστα κλειδιά 

Δημιουργείστε πολύ εύκολα μια ιδιαίτερη κρεμαστή κλειδοθήκη ή κρεμάστρα τοίχου γενικής χρήσης, αφού τα κλειδιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κανονικά άγκιστρα για ρούχα, τσάντες κλπ. 

Θα χρειαστεί μόνο με μια πένσα να λυγίσετε τις άκρες τους και στην συνέχεια να τα βιδώσετε - καρφώσετε πάνω σε ένα κομμάτι ξύλου. 

Με ακρυλικά ή χρώμα σε σπρέϊ τα κλειδιά όπως και οι βίδες που θα χρησιμοποιοήσετε μπορούν και να βαφτούν σε όποια απόχρωση προτιμάτε. 



Με απλές ξύλινες κρεμάστρες 

Από τους πιο πρακτικούς, απλούς τρόπους και σχεδόν μηδενικού κόστους τρόπους για να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερα χρηστική DIY κρεμάστρα τοίχου.

Αν απλώς βιδώσετε ή κολλήσετε ξύλινες κρεμάστρες πάνω σε ένα μικρό κομμάτι ξύλου βιδωμένο στον τοίχο και τοποθετημένεςμε το άγκιστρο προ τα κάτω θα δημιουργήσετε ιδιαίτερα πρακτικές κρεμάστρες ...μπάνιου, που στην κάθε μία μπορούν να τοποθετηθούν τουλάχιστον δύο πετσέτες. 

Αν κόψετε απλές ξύλινες κρεμάστρες και τις κολλήσετε σε ένα επίπεδο ξύλο - σανίδα, επίσης δημιουργείται μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή και λειτουργική κρεμάστρα τοίχου μεγάλης χωρητικότητας, ιδανική για την είσοδο του σπιτιού. 



Με ένα καφασωτό κήπου

Πολύ ξεχωριστή πρόταση και ανάλογα με το χρώμα που θα βάψετε ένα απλό καφασωτό για αναρριχώμενα μια τέτοια DIY κρεμάστρα τοίχου μπορεί να προσαρμοστεί σε χώρους τόσο κλασσικής όσο και σε ιδιαίτερα μοντέρνας - νεανικής διακόσμησης. 

Βάψτε το καφασωτό με χρώμα ή βερνίκι ξύλου και βιδώστε το στον τοίχο, αφού πριν ανά σημεία προσαρμόσετε (με βίδες ή μια ισχυρή κόλλα) απλά μεταλλικά ή ξύλινα άγκιστρα - κρεμαστράκια. 



Με πηρούνια - κουτάλια 

Εξαιρετικά ιδιαίτερες κρεμάστρες τοίχου για την κουζίνα και όχι μόνο, αφού τόσο τα κουτάλια όσο κυρίως τα πηρούνια που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν να αποκήσουν ιδιαίτερα καλλιτεχνική όψη και να χρησιμοποιηθούν σαν άγκιστρα σε μια DIY κρεμάστρα τοίχου για κάθε χώρο του σπιτιού. 

Με μια λεπτή πένσα λυγίστε εκτός από το κάτω μέρος και τα επάνω τμήματα του πηρουνιού, δημιουργώντας σχηματισμούς, κυκλικά σχήματα κλπ. 

Ιδανικά για κατασκευές αυτής της μορφής είναι τα ασημένια κουτάλια-πηρούνια που θα βρείτε να πωλούνται μεμονωμένα σε παλαιοπωλεία, σε πολύ χαμηλές τιμές. 



Ένα δέντρο από ...παλετόξυλα 

Εξαιρετικά μοντέρνα, πολύ πρακτική και ιδιαίτερη απλή στην κατασκευή της DIY κρεμάστρα τοίχου, δημιουργημένη από παλετόξυλα ή λεπτά σανιδάκια. 

Αρχικά επιλέξτε τα ξύλα που θα χρησιμοποιήσετε, συνδυάζοντας παλετόξυλα ή λεπτά σανιδάκια διαφορετικού πάχους και απόχρωσης. Με βερνίκι ξύλου ή ελάχιστη ποσότητα χρώματος μπορείτε να δώσετε σε κάθε ξύλο διαφορετική όψη. 

Βιδώστε τα στον τοίχο σε σχηματισμό ...δέντρου και χρησιμοποιείστε απλά λυισμένα καρφιά παλαιωμένης όψης σαν άγκιστρα.  





Με πηχάκια και απλούς γάντζους 

Επίσης ιδιαίτερα λειτουργική και απλή στην κατασκευή της DIY κρεμάστρα τοίχου για την είσοδο του σπιτιού ή τον χώρο της κρεβατόκαμαρας, που μπορεί να δημιουργηθεί σε όποιο μέγεθος - σχηματισμό προτιμάτε. 

Θα χρειαστεί μόνο να βιδώσετε στον τοίχο ξύλινα πηχάκια πάνω στα οποία θα βιδώσετε απλά άγκιστρα - κρεμαστράκια ή θα προσαρμόσετε τα ειδικά μεταλλικά άγκιστρα για ντουλάπια. 



Με ...Playmobil 

Χρησιμοποιήστε Playmobil, πλαστικές φιγούρες ζώων κλπ που διαθέτουν σχήμα κατάλληλο για να χρησιμοποιηθούν σαν άγκιστρα και κολλήστε τα πάνω σε ένα κομμάτι ξύλου βαμμένο με βερνίκι ή χρώμα, δημιουργώντας πολύ ξεχωριστές πρακτικές αλλά και ταυτόχρονα διακοσμητικές κρεμάστρες τοίχου για παιδικά δωμάτια. 

 

Με ξύλινες σανίδες  

Ο πιο απλός και κλασσικός τύπος κρεμάστρας τοίχου που μπορεί να δημιουργηθεί σε πολλά διαφορετικά σχέδια, με ξύλα-σανίδες βαμμένες με βερνίκι ή χρώμα, με ξύλα παλαιωμένης όψης κλπ. και απλά μεταλλικά άγκιστρα. 

Για να ενώσετε ξύλα μεταξύ τους, έτσι που η κρεμάστρα να διαθέτει ραφάκι, θα χρησιμοποιήσετε μικρές μεταλλικές γωνιές. 

Οι κατασκευές αυτής της μορφής είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και αν βιδώσετε τα άγκιστρα πάνω σε θαλασσόξυλα με κατάλληλο σχήμα ή κάθε είδους παλιό - φθαρμένο ξύλο. 
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ