2021-03-12 07:32:11
Φωτογραφία για Ζητούν αποκατάσταση των γραμμών του Μουντζούρη στον Αναυρο.
ΟΣΕ και Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για την παρέμβαση με χώμα και λουλούδια

Την αποκατάσταση των γραμμών του μικρού τρένου του Πηλίου, του θρυλικού Μουντζούρη, οι οποίες καλύφθηκαν από χώμα και λουλούδια στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης και ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, στην περιοχή του Αναύρου, ζητούν ΟΣΕ και Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Μαγνησίας.

Οπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου προχώρησε σε επικάλυψη τμήματος της γραμμής του ΟΣΕ κατά την εκτέλεση εργασιών ανάπλασης στην περιοχή του Αναύρου οι οποίες ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο και παρά τη διπλή διακοπή εργασιών που διέταξε η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Μαγνησίας.

Την πλήρη επικάλυψη των γραμμών διαπίστωσε το περασμένο Σάββατο ο προϊστάμενος του τμήματος συντήρησης της γραμμής Βόλου Σπύρος Παπανδρεάδης, ο οποίος μολονότι ενημερώθηκε ενώ το έργο είχε ξεκινήσει είχε συναινέσει στη φύτευση λουλουδιών εκατέρωθεν των γραμμών υπό την προϋπόθεση ότι το μνημείο δεν θα καλυφθεί. «Πρόκειται για ένα μνημείο που μάλιστα προστατεύεται από την αρχαιολογία» ανέφερε ο κ. Παπανδρεάδης, ο οποίος είχε συνάντηση στην αρχή της εβδομάδας με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο για την αποκάλυψη των γραμμών.


Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρεάδη, το ζήτημα είναι πλέον σε γνώση της διοίκησης του οργανισμού και του νομικού τμήματός του. «Αυτό που ζητούμε από τον Δήμο είναι να καθαριστούν οι γραμμές και να αποκαλυφθούν, να είναι δηλαδή ορατές. Είναι μνημείο, είτε αρέσει, είτε όχι. Δεν μπορεί να πάει κάποιος στον Παρθενώνα και να φυτέψει λουλούδια επειδή θα γίνει πιο όμορφο το μνημείο», είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπανδρεάδης θα βρίσκεται στην Αθήνα για το θέμα των γραμμών του μικρού τρένου του Πηλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς την ίδια κατεύθυνση, της αποκάλυψης δηλαδή των γραμμών, κινείται και η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Μαγνησίας η οποία θα ζητήσει με έγγραφό της την αποκατάσταση του μνημείου στην αρχική του μορφή.

taxydromos.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ