2021-03-17 15:16:50
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Αυτό είναι το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό - Μητσοτάκης: Η Ευρώπη προχωρά με την πρότασή μας
Τη δημιουργία ενός ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού για τη διευκόλυνση της ασφαλούς ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού προτείνει η Κομισιόν.

Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό θα είναι απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από τη νόσο COVID-19. Θα είναι δωρεάν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή. Θα περιλαμβάνει έναν κωδικό QR για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της αυθεντικότητας του πιστοποιητικού.

Η Επιτροπή θα δημιουργήσει μια πύλη για να διασφαλίσει ότι όλα τα πιστοποιητικά μπορούν να επαληθευτούν σε ολόκληρη την ΕΕ και να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στην τεχνική εφαρμογή των πιστοποιητικών. Τα κράτη μέλη παραμένουν υπεύθυνα να αποφασίσουν ποιοι περιορισμοί στη δημόσια υγεία μπορούν να αρθούν από τους ταξιδιώτες, αλλά θα πρέπει να εφαρμόσουν την άρση με τον ίδιο τρόπο σε ταξιδιώτες που διαθέτουν ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό.


Την ικανοποίηση του για την πρόταση της Κομισιόν εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση του στο twitter, στην οποία αναφέρει: “Η Ευρώπη προχωρά με την πρότασή μας. Η εισαγωγή ενός ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού είναι σε καλό δρόμο για να εφαρμοστεί. Είναι μία απόφαση που θα διευκολύνει σημαντικά τη μετακίνηση των πολιτών και θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού και των οικονομιών που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτόν”.

Europe is moving forward with our proposal. The introduction of a Digital Green Certificate is on track for implementation. This is a decision that will significantly facilitate the movement of citizens and will help boost tourism and the economies that rely heavily on it. https://t.co/VgLxrxvnvn

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 17, 2021
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ