2021-03-23 12:02:27
Φωτογραφία για Πελώνη: Πάνω από 90% η προσέλευση των γιατρών που επιστρατεύτηκαν

 

Ως πολύ ικανοποιητική χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη την προσέλευση των ιδιωτών γιατρών που επιστρατεύτηκαν για να συνδράμουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ το ποσοστό προσέλευσης ξεπερνά το 90%. Στο ερώτημα αν θα χρειαστεί να ληφθούν και άλλα μέτρα είπε ότι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης είναι σε εξέλιξη και αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα δεδομένα. 

Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, πρόσθεσε και να αποφεύγουμε τους συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους

Στο ερώτημα αν θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα χαλάρωσης, είπε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω σήμερα με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή την στιγμή. Τα δεδομένα θα τα επεξεργαστεί η επιτροπή. Προτεραιότητες είναι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και το άνοιγμα των σχολείων.

Για τα self test είπε ότι αρχές Απριλίου ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις. «Θα είναι ένα εργαλείο τόσο για την πρόληψη αλλά και για την ιχνηλάτηση».

Στο ερώτημα αν θα ζήσουμε όσα ζουν τώρα σε Γερμανία και Γαλλία που παρατείνονται τα lockdown είπε ότι όσο θα εμβολιαζόμαστε θα χτίζεται το τείχος ανοσίας και τόνισε ότι πριν από λίγο φτάσαμε στο 1 εκατομμύριο πολίτες που έχουν κάνει την μια δόση του εμβολίου.

ΠΗΓΗ: https://www.newsit.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
The Honourable Woman
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
The Honourable Woman
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ