2021-03-23 17:48:54
Φωτογραφία για Τρίτη, 23/3/2021: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Η ενότητα για την 25η Μαρτίου θα συνεχιστεί την 1η ώρα του αυριανού μαθήματος. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην αντίστοιχη ανάρτηση για να μάθετε τα σημαντικότερα γεγονότα και πρόσωπα του απελευθερωτικού αγώνα του έθνους μας.

Μαθηματικά: Με τη βοήθεια της αντίστοιχης ανάρτησης, λύνουμε το πρόβλημα 1, τη "Διερεύνηση - Επέκταση" (σελίδα 22 - Τ.Ε.) και, αφού αντιγράψουμε στο τετράδιό μας τα παρακάτω προβλήματα ημέρας, τα λύνουμε προσεκτικά:

1) Να συμπληρώσετε τον παρακάτω πίνακα, σύμφωνα με το παράδειγμα:



Μεικτός

Κλάσμα

Ποσοστό

Δεκαδικός

Φυσικός

1 ⅘ του €

⁹/₅ του €

180% του €

1,80 €

180 λεπτά

1 ²/₁₀ του €

…………. του €

………… του €

………… €

………… λεπτά

………… του κ.

………… του κ.

………… του κ.

………… κιλά

1.150 γραμ.

………… της ώρας

………… της ώρας

………… της ώρας

2,25 ώρες

………… λεπτά

………… του λ.

………… του λ.

114% του λίτρου

………… του λ.

………… ml

………… της μέρας

⁵/₄ της μέρας

………… της μέρας

………… της μέρας

………… ώρες



2) Η κ. Σταματία είχε 60 € και πήγε να ψωνίσει. Έδωσε το 35% των χρημάτων της για να αγοράσει μια μπλούζα, το ¹/₁₂ στον φούρνο και ξόδεψε και 27,15 € στο σούπερ μάρκετ. Πόσα χρήματα της έμειναν;

Λύση:





Απάντηση:

Γεωγραφία: Με τη βοήθεια της αντίστοιχης ανάρτησης, διαβάζουμε με πολλή προσοχή τα υπογραμμισμένα του 28ου κεφαλαίου "Οι Έλληνες: Ένας λαός με μεγάλη και συνεχή ιστορία", προτού συμπληρώσουμε την εργασία 4, στη σελίδα 42 του Τ.Ε..

Σχολική ζωή: Για αύριο Τετάρτη, 24/3, σύμφωνα με τον νόμο, προβλέπεται δίωρος εορτασμός για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Επομένως, την 1η ώρα θα συνεχίσουμε την επετειακή ενότητα από το Β.Μ. της γλώσσας και τη 2η ώρα θα γίνει το μάθημα της μουσικής, με αντίστοιχο περιεχόμενο. Η κ. Βανού έχει ανεβάσει στην ηλεκτρονική της τάξη (e-class) ένα αρχείο με τον "Ύμνο εις την Ελευθερίαν" του Διονύσιου Σολωμού και τον "Θούριο" του Ρήγα Φεραίου, το οποίο ζήτησε να κατεβάσετε και να έχετε εύκαιρο στο αυριανό μάθημα. 


klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ