2021-03-23 19:38:08
Φωτογραφία για Ο Καναδικός σιδηρόδρομος Ειρηνικός θα αγοράσει το Kansas City Southern με τίμημα 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το Associated Press ανέφερε ότι η εξαγορά της Kansas City Southern από τον Canadian Pacific Railway είναι μια συμφωνία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές. Η πώληση δημιουργεί το πρώτο σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά.

Αξιωματούχοι των σιδηροδρόμων αναφέρουν ότι το Κάνσας Σίτι, το Μιζούρι θα οριστεί ως το νέο αρχηγείο των ΗΠΑ για τον Καναδά Ειρηνικού Κάνσας Σίτι, ή το CPKC. Η συνδυασμένη εταιρεία θα λειτουργούσε περίπου 20.000 μίλια σιδηροδρόμων, θα απασχολήσει 20.000 άτομα και θα αποφέρει ετήσια έσοδα περίπου 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Καναδικός Ειρηνικός δείχνει το τμήμα Μισσούρι και Αϊόβα της γραμμής του σιδηροδρόμου περιλαμβάνει την Πόλη του Κάνσας μέσω Chillicothe και στη συνέχεια βορειοανατολικά προς Ottumwa της Αϊόβα.

Η συμφωνία είναι στοίχημα για κλιμάκωση του εμπορίου της Βόρειας Αμερικής, σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη ισχύος της νέας συμφωνίας Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού-Καναδά ή USMCA, αντικαθιστώντας τη 26χρονη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής ή τη Nafta.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του καναδικού σιδηροδρόμου του Ειρηνικού Keith Creel λέει ότι ο νέος ανταγωνισμός στην αγορά μεταφορών της Βόρειας Αμερικής δεν μπορεί να συμβεί αρκετά σύντομα, καθώς η νέα εμπορική συμφωνία USMCA μεταξύ αυτών των τριών χωρών καθιστά την αποτελεσματική ολοκλήρωση των αλυσίδων εφοδιασμού της ηπείρου πιο σημαντική από ποτέ. Η Creel θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της συνδυασμένης εταιρείας, η οποία θα εδρεύει στο Κάλγκαρι της Αλμπέρτα.

https://www.kttn.com/canadian-pacific-railway-acquires-kansas-city-southern-railway-for-25-billion

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ