2021-03-24 09:05:34
Φωτογραφία για 100+ Ιδέες Διαμόρφωσης και Διακόσμησης για Μικρά Μπαλκόνια

Το γεγονός πως ό,τι και να κάνετε σ΄ένα μικρό  μπαλκόνι δεν θα χωρέσετε ποτέ το τραπέζι και τα καθίσματα που θα θέλατε για να φιλοξενήσουν μια μεγάλη συντροφιά ή ένα φιλικό γεύμα αρκετών ατόμων, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί αν αξιοποιηθεί σωστά τόσο χωροταξικά όσο και διακοσμητικά να μετατραπεί κύριως τους καλοκαιρινούς μήνες σε έναν αληθινά βολικό και καλαίσθητο χώρο.  



Το χρώμα σε έπιπλα και υφάσματα, μερικά ιδιαίτερα διακοσμητικά στους τοίχους,  έπιπλα "ευέλικτα" ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του χώρου και φυσικά φυτά-λουλούδια είναι οι μοναδικές ...μαγικές συνταγές :)

Όσο μικρότερος είναι ο χώρος του μπαλκονιού τόσο περισσότερο θα πρέπει να αποτελεί ...προέκταση του σπιτιού, ώστε η συνολική εικόνα να το "ενσωματώνει" στο σπίτι κι όχι να το "ξεχωρίζει" τονίζοντας το μικρό του μέγεθος.



Εκτός από λουλούδια - φυτά, χρησιμοποιείστε γενικά έντονες χρωματικές αντιθέσεις και στοιχεία που να ταιριάζουν με το δωμάτιο που βρίσκεται το μπαλκόνι, ακόμη και ένα χαλάκι ψάθινο ή κουρελού, φωτιστικά κλπ που αρχικά η ιδέα τους ίσως σας ξενίσει, θα  δημιουργήσουν πραγματικά πιο ζεστή ατμόσφαιρα και την οπτική εντύπωση πως πρόκειται πραγματικά για ένα ακόμη δωμάτιο ενός μικρού σπιτιού για τους καλοκαιρινούς μήνες.  



Για καθίσματα,  προτιμήστε  μικρά "παγκάκια" από απλές σανίδες, παλέτες κλπ. που θα πλαισιώσετε με μαξιλάρια και που μπορείτε να καθορίσετε ακριβώς τις διαστάσεις τους ανάλογα με τις αντίστοιχες του μπαλκονιού πολύ πιο εύκολα από όσο σε έτοιμα έπιπλα εξωτερικού χώρου ή μικρών διαστάσεων πτυσσόμενα έπιπλα που μεταφέρονται και αποθηκεύονται εύκολα. 



Γενικά, προσπαθώντας να ομορφύνετε και να κάνετε βολικό ένα μικρό μπαλκόνι, σκεφτείτε και συμπεριφερθείτε όπως ακριβώς και αν επρόκειτο για ένα μικρό δωμάτιο του σπιτιού σας,  που βεβαίως δεν θα το ...κλειδώνατε αντίθετα θα κάνατε ό,τι ήταν δυνατόν για να είναι όσο πιο λειτουργικό. :)



Χρησιμοποιείστε-εκμεταλλευτείτε πλήρως το ύψος σε τοίχους και κάγκελα για αναρριχώμενα φυτά ή γλάστρες τοποθετημένες σε κάθε τύπου συνθέσεις-κατασκευές που δεν θα καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στο δάπεδο. 

Τα φυτά είναι το πιο εντυπωσιακό και φυσικό στοιχείο για κάθε εξωτερικό χώρο, μπορούν πραγματικά να αλλάξουν εντελώς την εικόνα ακόμη και ενός πολύ μικρού μπαλκονιού και αξίζει ακόμη και να θυσιάσετε τον χώρο μιας ...καρέκλας :) για να τοποθετήσετε μερικές γλάστρες.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ