2021-03-27 17:31:16
Φωτογραφία για Το «πείραμα» της Ολλανδίας : «Δοκιμαστικές» οκταήμερες διακοπές στη Ρόδο με ελάχιστα χρήματα
Τουλάχιστον 25.000 άτομα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για ένα «πείραμα» ολλανδικής ταξιδιωτικής εταιρείας που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση. Η όλη διαδικασία θα είναι ένα πολύτιμο τεστ για την επαναλειτουργία του τουρισμού.

Από τους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με το BBC, θα επιλεγούν 187 άτομα που θα πληρώσουν μόνο 399 ευρώ το άτομο για οκταήμερες διακοπές all-inclusive σε θέρετρο στη Ρόδο, από το οποίο ωστόσο δεν θα επιτρέπεται να βγουν. Όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μια απερίσκεπτη πράξη,σε μια εποχή που τόσο το ποσοστό μόλυνσης όσο και οι εισαγωγές νοσοκομείων στις Κάτω Χώρες αυξάνονται, αναφέρει η Anna Holligan του BBC.

Οι Κάτω Χώρες κατέγραψαν τουλάχιστον 16.536 θανάτους και 1.246.366 περιπτώσεις μόλυνσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.


Οι οδηγίες της ολλανδικής κυβέρνησης  προβλέπουν ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό θα πρέπει να αποφεύγονται, αν δεν είναι σημαντικά, τουλάχιστον έως τα μέσα Μαΐου.

Πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα

Η τουριστική εταιρεία Sunweb προσφέρει 187 εισιτήρια για άτομα ηλικίας 18-70 ετών, τα οποία θα απονεμηθούν σύμφωνα με τα κριτήρια που θα ορίσει η κυβέρνηση. 

Θα αποκλείονται άτομα υψηλού κινδύνου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Sunweb στο BBC News.  

Οι ταξιδιώτες θα περάσουν από τεστ κορωνοϊού πριν και μετά το ταξίδι τους. Εάν κάποιος εμφανίσει covid-19 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπει σεκαραντίνα σε ένα ελληνικό ξενοδοχείο Covid

Το γκρουπ θα έχει αποκλειστική χρήση του ξενοδοχείου, αλλα δεν θα τους επιτρέπεται να βγαίνουν στην παραλία

Η Sunweb αναφέρει ότι έχει εκπονήσει οδηγίες ασφαλείας για ολόκληρο το ταξίδι, οι οποίες έχουν εγκριθεί από την ολλανδική υπηρεσία δημόσιας υγείας, την RIVM.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ