2021-03-27 18:15:19
Φωτογραφία για Τελεσίγραφo Εμπορικού Συλλόγου: Ή ανοίγετε το λιανεμπόριο ή κινητοποιήσεις
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον εμπορικό κόσμο που περίμενε να ανοίξουν τα καταστήματα στις 29 Μαρτίου αλλά η απόφαση μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα. Σε δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα στο CNN Greece o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης είχε δηλώσει επί λέξει: «θεωρώ αδιανόητο να μην ανοίξει η αγορά στις 29 Μαρτίου». Τώρα με μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση ο κ. Καφούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αγορά δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

Εάν την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου δεν έχει αποφασισθεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τότε δυστυχώς θα βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να καλέσω τους συναδέλφους μου να εκφράσουν με απόλυτα νόμιμο τρόπο την έντονη διαμαρτυρία τους, χωρίς να διακινδυνεύσουν έστω και ελάχιστα τη δημόσια υγεία.

Επίσης θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα που μπορεί να εκφράσει αυτή την δυσαρέσκεια, ιδιαίτερα όταν φημολογείται ότι μπορεί να προκριθούν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα γίνονται ανεκτές ενέργειες που επιδεινώνουν τα υγειονομικά δεδομένα.

Μέχρι τότε είναι αυταπόδεικτο ότι αναμένω να ανακοινωθούν οι οικονομικές ενισχύσεις που τεκμηριωμένα και κοστολογημένα έχουμε θέσει υπόψιν της Κυβέρνησης και που πρέπει κατ’ ελάχιστον να στηρίξουν τις χειμαζόμενες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας.»

Είναι προφανές ότι οι έμποροι έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια υπομονής και προετοιμάζονται για δυναμική έκφραση της δυσαρέσκειας τους.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ