2021-03-30 01:39:26
Φωτογραφία για Μαχητές του ΙΚ σκορπούν τον τρόμο στη Μοζαμβίκη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μαχητών του που κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο στην πόλη Πάλμα αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να την εγκαταλείψουν.

Η τοπική αστυνομία και ο στρατός ανέφεραν ότι εξτρεμιστές εξασφάλισαν τον έλεγχο της πόλης που μεταξύ άλλων διαθέτει ένα μικρό λιμάνι και απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από ένα τεράστιο έργο εξόρυξης φυσικού αερίου, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, της γαλλικής εταιρείας Total.

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε ότι οι μαχητές του σκότωσαν περισσότερα από 55 μέλη τοπικών δυνάμεων ασφαλείας και κατέστρεψαν δημόσια κτίρια και τράπεζες.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός και πολλοί μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν ανθρώπινα πτώματα σε δρόμους.

Η αιφνιδιαστική επίθεση της περασμένης Τετάρτης ξεκίνησε από τρία διαφορετικά σημεία της πόλης των 75.000 κατοίκων. Σύμφωνα με πολλές πηγές, εν μέρει φαίνεται ότι υποκινήθηκε από την άφιξη ενός πλοίου που μετέφερε τρόφιμα. Σε κάθε περίπτωση, η επίθεση άρχισε αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου αυτού, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι έχουν πλέον καταφύγει σε ασφαλή περιοχή.





Περισσότερα: efsyn

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ