2021-03-31 09:45:11
Φωτογραφία για DIY Σταθερά τραπέζια Κονσόλες
Κάποιο παλιό ξύλινο τραπέζι που ή διαθέτετε σας φαίνεται τελικά πολύ μεγάλο για τον χώρο, βρήκατε σε κάποιο στοκ ή σε ένα κατάστημα παλιών - μεταχειρισμένων επίπλων ένα που σας άρεσε πολύ αλλά επίσης μεγάλο και δεν σας εξυπηρετεί, γιατί εσείς χρειάζεστε μια διακοσμητική κονσόλα για την είσοδο ή ένα στενό τραπέζι για την κουζίνα.  Η λύση είναι απλώς να ...κόψετε το τραπέζι!

Αν και την προτροπή, καλό είναι να μην την πάρετε τόσο ...προσωπικά :) γιατί ακόμη κι αν διαθέτετε δισκοπρίονο, είναι μια εργασία που αν δεν έχετε αρκετή σχετική εμπειρία μπορεί και να καταστρέψει το τραπέζι. Προτιμότερο λοιπόν και ασφαλέστερο να το δώσετε σ΄έναν ξυλουργό ζητώντας να σας το κόψει όπως ακριβώς θέλετε,  το κόστος είναι μικρό.



Μοναδική προϋπόθεση να πρόκειται πραγματικά για ξύλο, επιφάνειες από μελαμίνη/φορμάϊκα/mdf κλπ. δεν κόβονται σωστά και στο σημείο κοπής "ανοίγουν" - ξεφλουδίζουν. Αν βεβαίως η ...ζημιά περιορίζεται μόνο κατά μήκος του κοψίματος, το σημείο που τελικά θα στερεωθεί στον τοίχο και δεν θα είναι εμφανές, μπορεί εκεί να προστεθεί - κολληθεί  ταινία περιθωρίου όμως γενικά τα έπιπλα αυτής της μορφής αποκτούν πολύ πιο εντυπωσιακή τελική εμφάνιση κυρίως όταν πρόκειται για εντελώς απλά, κλασσικά ή αντικέ ξύλινα τραπέζια. 


Σε τέτοιου τύπου σταθερές κονσόλες μπορείτε να μετατρέψετε τραπέζια οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους και να τα χρησιμοποιήσετε σαν μια κανονική κονσόλα πλαισιωμένη με καθρέφτη, ένα κάδρο κλπ. σαν επιφάνεια γραφείου για μικρούς χώρους, σαν τραπέζι φαγητού σε μικρές κουζίνες, ακόμη και σαν τραπέζι εξωτερικού χώρου σε ένα στενό μπαλκόνι. 

Μικρότερα δε τραπέζια μπορούν αν κοπούν να ...μεταμορφωθούν σε κομοδίνα για μικρούς χώρους ή ένα βοηθητικό σταθερό τραπέζι για κάθε χώρο. 

Φυσικά, όπως και σε κάθε έπιπλο έτσι και στις DIY - Κατασκευές αυτής της μορφής μπορείτε να δώσετε στο ξύλο όποια όψη προτιμάτε και ταιριάζει στον χώρο που θα τοποθετηθύν, με απλό βάψιμο του τραπεζιού ή εφαρμόζοντας μια τεχνική παλαίωσης με χρώματα κιμωλίας. 

Το βάψιμο σε έντονες αποχρώσεις κάνει τα τραπέζια αυτού του τύπου ιδιαίτερα ταιριαστά και για χώρους διακοσμημένους σε μοντέρνο ύφος. 

Η στερέωσή τους στον τοίχο γίνεται με απλές μεταλλικές βάσεις - γωνιές και ανάλογα με τον τύπο και το σχήμα του αρχικού τραπεζιού, μπορείτε από το ...υπόλοιπο μισό που θα περισσέψει να φτιάξετε πχ μια επιπλέον επιφάνεια/ράφι για το νέο τραπέζι ή μια στενή "πλάτη" για την νέα κατασκευή, να χρησιμοποιήσετε στο ίδιο ή και σε διαφορετικό χώρο και τα δύο στενότερα τραπέζια που θα προκύψουν από το κόψιμο του μεγάλου ή φυσικά να χρησιμοποιήσετε μόνο την κεντρική επιφάνεια του τραπεζιού προσαρμόζοντάς την σε όποιου είδους βάση/πόδια θέλετε ή και στερέωνοντάς στην μόνη στον τοίχο, δημιουργώντας μια επιφάνεια τραπεζιού/ράφι  χωρίς πόδια.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ