2021-04-07 17:31:21
Φωτογραφία για Η φωτογραφία που ξεχώρισε στον ανοιχτό διαγωνισμό Sony World Photography Awards 2021.
H εμπειρία της πανδημίας έδειξε στην πράξη ότι μια εικόνα δεν είναι πια μόνο χίλιες λέξεις∙ είναι χίλια ταξίδια, χίλιες σύντομες αποδράσεις, χίλιες συμπυκνωμένες εμπειρίες. Μια φωτογραφία είναι το εισιτήριο για ταξίδια του μυαλού και των αισθήσεων στη συγκυρία όπου το σώμα μένει εγκλωβισμένο στην ακτίνα μετακίνησης των κωδικών των sms.

Στην εικόνα κινηματογραφικής αισθητικής, ένας υπάλληλος της υπηρεσίας υγείας του δήμου της Άγκυρας, με προστατευτική στολή, απολυμαίνει συρμό του μετρό. Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, τον περσινό Μάρτιο, ο δήμος της τουρκικής πρωτεύουσας αποφάσισε να εφαρμόσει πρόγραμμα απολύμανσης όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και στο τέλος της βάρδιας. Έναν χρόνο μετά, η Τουρκία μετρά περισσότερα από 3 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 και πάνω από 30.000 νεκρούς –στην Άγκυρα καταγράφονται κατά μέσο όρο 68 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.


Ο φετινός διαγωνισμός Sony World Photography Awards προσφέρει για άλλη μια χρονιά ένα καλειδοσκόπιο εικόνων από κάθε γωνιά του πλανήτη για το αχόρταγο μάτι και την διψασμένη φαντασία μας. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς φωτογραφίας παγκοσμίως, ο οποίος θεσμοθετήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, και αποτελείται από τέσσερις επιμέρους διαγωνισμούς: τον επαγγελματικό (Professional), τον ανοιχτό (Οpen), τον νεανικό (Υouth) και τον φοιτητικό (Student).

Οι φετινοί νικητές θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο, δόθηκαν ωστόσο ήδη στη δημοσιότητα οι νικητές του Οpen, στον οποίο κάθε χρόνο διαγωνίζονται μεμονωμένες εικόνες «που αναδεικνύουν την ομορφιά του κόσμου μας», όπως τονίζεται από τους διοργανωτές.

kathimerini.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ