2021-04-09 20:18:06
Φωτογραφία για Πάσχα στο χωριό: Τι απάντησε ο Χαρδαλιάς
Λακωνική ήταν η απάντηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, αναφορικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό την περίοδο του Πάσχα.

Κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δέχτηκε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο εξετάζονται σενάρια «ανοίγματος» των μετακινήσεων από νομό σε νομό, ενόψει του Πάσχα.

«Απέχουμε τρεις εβδομάδες από το Πάσχα, ας κάνουμε λίγο υπομονή» ήταν η απάντηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

«Είναι νωρίς για όποια απόφαση για το Πάσχα, μας έχει απασχολήσει, όχι σε επίπεδο συζήτησης για ψηφοφορία», είπε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Όπως εξήγησε, υπάρχει αβεβαιότητα για το πώς θα κινηθεί η επιδημία και θα πρέπει να το εξετάσουμε πιο κοντά στο Πάσχα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να καταθέσει τη σχετική εισήγησή της για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.


Νέα αρνητικό ρεκόρ με 790 διασωληνωμένους στη χώρα

Σε τεντωμένο σχοινί κινείται η χώρα με το τρίτο κύμα του κορονοϊού να πιέζει ασφυκτικά τα νοσοκομεία, την ώρα που κυβέρνηση και ειδικοί επιχειρούν να δώσουν μια «ανάσα» σε οικονομία και κοινωνία, υπό την ασφαλιστική δικλείδα των εκτεταμένων self test και των αυστηρών μέτρων προστασίας. Από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ «αποτυπώνεται» η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.747 νέα κρούσματα της νόσου σε σύνολο 57.370 PCR τεστ και rapid test, ενώ 78 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Το χθεσινό «μαύρο» ρεκόρ των 776 διασωληνωμένων στην επικράτεια έσπασε, καθώς πλέον σε 790 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ της χώρας.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ