2021-04-13 21:59:37
Φωτογραφία για Εστίαση: Ανοίγει σε ακριβώς τρεις εβδομάδες με αυτούς τους κανόνες
Λίγες μόνο μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, η κυβέρνηση ψάχνει το πώς αλλά και το εάν θα κάνουν οι πολίτες Ανάσταση στις εκκλησίες και Πάσχα στο χωριό.

Η θέλησή της για «άνοιγμα» το Πάσχα είναι δεδομένη κι έτσι αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιό της στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων τις επόμενες ημέρες.

Η κυβέρνηση θέλει Πάσχα. Οι επιστήμονες διστάζουν

Με τους εμβολιασμούς να επιταχύνονται, τη βελτίωση του καιρού αλλά κυρίως με τα self-tests, η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι ίσως δώσουν το πράσινο φως για τη μετακίνηση των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα.

Ο μεγάλος φόβος είναι οι μετακινήσεις ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο και η ενδεχόμενη διασπορά του ιού σε άλλες που παρουσιάζουν ελάχιστα κρούσματα, ενώ με αυστηρά μέτρα αναμένεται να ανοίξουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ανοίγει η εστίαση πριν τον τουρισμό

Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, με τραπεζάκια έξω αναμένεται να ανοίξει και η εστίαση λίγο μετά το Πάσχα, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα της εστίασης να προηγηθεί του τουρισμού στα μέσα Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους και τους πελάτες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει μειωμένο ωράριο λειτουργίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες -και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα- η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα στις 4 Μαΐου. Δηλαδή σε ακριβώς τρεις εβδομάδες από σήμερα. Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη για επιπλέον παραχώρηση εξωτερικού χώρου στα μαγαζιά της εστίασης.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, στις 19 Απριλίου η κυβέρνηση θα εισηγηθεί να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια, μόνο όμως για τους μαθητές Λυκείου.

Το Σάββατο στις 24 του μηνός, αναμένεται επίσης να αρθούν οι περιορισμοί για το λιανεμπόριο. Δηλαδή θα μπορούμε να ψωνίζουμε χωρίς click away και click in shop, αλλά πάντα με τα υπόλοιπα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, τα όρια ατόμων ανά τετραγωνικό κλπ.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
12η πρός 13η Ἀπριλίου 1204
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
12η πρός 13η Ἀπριλίου 1204
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ