2021-04-19 11:14:13
Φωτογραφία για Ανδρέας Τζάκης: «Μπαίνω πάντα στο χειρουργείο με φόβο Θεού»
«Μπαίνω στο χειρουργείο κάθε φορά με φόβο Θεού» ανέφερε ο διακεκριμένος Έλληνας Καθηγητής Χειρουργικής και Επίτιμος διευθυντής του Μεταμοσχευτικού Κέντρου στην Κλινική Cleveland στις

ΗΠΑ, Ανδρέας Τζάκης, μιλώντας στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής για τις μεταμοσχεύσεις μήτρας, που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται και στη δική του συμβολή, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν προσφέρει σε εκατοντάδες γυναίκες τη χαρά της μητρότητας.

Ο κ. Τζάκης, ο οποίος ως γνωστόν είχε αναλάβει να κάνει μεταμόσχευση ήπατος στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο αλλά και τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνάτιο, ανέφερε πως κάθε μεταμόσχευση αποτελεί μια πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία. Για αυτό όπως σημείωσε «και μπαίνω κάθε φορά στο χειρουργείο με φόβο Θεού και δεν ηρεμώ ούτε όταν η επέμβαση τελειώσει, αφού ξέρω ότι πρέπει να παρέλθει ικανό διάστημα προκειμένου να πούμε ότι μια μεταμόσχευση ήταν επιτυχημένη. Δεν απολαμβάνω το χειρουργείο – η χαρά μου είναι όταν βλέπω τους ασθενείς μου, και ιδίως τα παιδιά, να έχουν μια καλή ζωή με το μόσχευμα που έλαβαν».


Σε σχόλιο ότι ασθενείς που έκαναν μια πετυχημένη μεταμόσχευση βλέπουν στο πρόσωπο των ιατρών έναν «μικρό θεό» που τους βοήθησαν να ζήσουν, απάντησε: «δεν αποδέχομαι ποτέ αυτόν τον ρόλο και προσπαθώ να βρίσκομαι πάντα κοντά στους ασθενείς μου. Αισθάνομαι ότι είμαι ο διευθυντής μιας ορχήστρας που συντονίζει όλα τα όργανα, πατώντας όμως επάνω σε μια παρτιτούρα που έχει γραφθεί από μια ανώτατη δύναμη. Δεν έχω δει τον Θεό, αλλά ξέρω ότι υπάρχει και είναι καλός. Μας βοηθά και αυτό το έχω διαπιστώσει επανειλημμένα και μέσα στο χειρουργείο, μου δίνει πάντα δύναμη να συνεχίσω τη δουλειά μου».

Ο κ. Τζάκης με τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης κυρό Ιγνάτιο (Πηγή φωτογραφίας: Εθνικός Κήρυκας)

Πηγή: orthodoxianewsagency
paraklisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ