2021-04-23 08:21:37
Φωτογραφία για DIY Ψηφιδωτά τοίχου με φυτά από σπασμένες κούπες
Πολύ ιδιαίτερες DIY-Κατασκευές με όψη ψηφιδωτού δημιουργημένες από φθαρμένες - σπασμένες κούπες, για διακόσμηση εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων. 

Ευφάνταστος τρόπος για να αξιοποιήσετε όχι μόνο παλιές κεραμικές κούπες αλλά και πορσελάνινα φλυτζάνια με εντυπωσιακά σχέδια που θα βρείτε κυρίως σε παλαιοπωλεία και που για την συγκεκριμένη χρήση δεν ενοχλεί το γεγονός ότι ίσως είναι ραγισμένα και γενικά φθαρμένα.

Εκτός από κούπες θα χρειαστείτε ένα κομμάτι ξύλου ή κόντρα πλακέ και γύψο.

Για να κόψετε τα φλυτζάνια στην μέση θα χρησιμοποιήσετε dremel ή μικρό ηλεκτρικό σβουράκι. Εναλλακτικά μπορείτε και να σπάσετε, όσο πιο προσεκτικά, το κάθε φλυτζάνι διατηρώντας σχεδόν ακέραιο το μισό του μέρος όμως σίγουρα με το κόψιμο αυτό θα γίνει με μεγαλύτερη ακρίβεια. 





Αναμείξτε τον γύψο με νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και με μια σπάτουλα απλώστε πάνω στο ξύλο μια ποσότητα πάχους περίπου 1-2 cm.



Τοποθετείστε - βυθίστε τα φλυτζάνια στα σημεία που έχετε επιλέξει και κάντε το ίδιο για μερικά ακόμη μικρά σπασμένα κομμάτια από μια κούπα, που θα τοποθετήσετε διάσκορπα πάνω στον γύψο.

Αφήστε τον γύψο να στερεοποιηθεί πλήρως για περίπου 24 ώρες.



Τρίψτε με ψιλό γυαλόχαρτο ώστε να εξομαλυνθούν τυχόν ανομοιόμορφα σημεία, φτιάξτε μια ακόμη μικρή ποσότητα γύψου και περάστε με λεπτή σπάτουλα μια λεπτή στρώση κυρίως περιμετρικά των πορσελάνινων κομματιών έτσι που η όψη της κατασκευής να τελειοποιηθεί και να αποκτήσει ένα μικρό οπτικό βάθος. 

Περάστε με ένα νωπό σφουγγαράκι όλα τα κομμάτια ώστε να είναι καθαρά από γύψο και αφήστε τον και πάλι να στεγνώσει για 24 ώρες, πριν τοποθετήσετε στις κούπες μικρά φυτά και κρεμάσετε το πάνελ στον τοίχο. 



Ο πιο πρακτικός τρόπος είναι να μην φυτέψετε απευθείας στις κούπες αλλά μέσα σε ένα μικρό πλαστικό ποτηράκι το οποίο θα τοποθετήσετε στο εσωτερικό των φλυτζανιών. 

Κατασκευές αυτής της μορφής αποκτούν πολλές και εντελώς διαφορετικές όψεις, ανάλογα τόσο με το σχέδιο - απόχρωση των φλυτζανιών που θα χρησιμοποιήσετε όσο και με τον αριθμό τους και το αν θα επιλέξετε να καλύψετε πλήρως την επιφάνεια του ξύλου ή όχι.  

Ένας ακόμη τρόπος για να δημιουργήσετε ένα τέτοιου τύπου πάνελ με μορφή "ψηφιδωτού" είναι να χρησιμοποιήσετε σαν πλαίσιο-βάση μια κορνίζα που θα βάψετε και στην συνέχεια με την ίδια διαδικασία θα προσαρμόσετε στην επιφάνειά της με γύψο τόσο το κεντρικό όσο και τα μικρότερα προσελάνινα κομμάτια.  



ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

cpykami.ru

mykarmastream.com

pillarboxblue.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ