2021-04-25 20:38:41
Φωτογραφία για Μια σύντομη λίστα με ισχυρότατα φαρμακευτικά βότανα.
Μια σύντομη λίστα με ισχυρότατα φαρμακευτικά βότανα, από το μεγάλο οπλοστάσιο της βοτανολογίας

Από αμνημονεύτων χρόνων, τα βοτανικά προϊόντα αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά του παραδοσιακού συστήματος θεραπείας σε όλο τον κόσμο και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού.

Η χρήση βοτάνων ως φάρμακα έχει μακρά ιστορία στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών και καλύτερη ανοχή και αποδοχή από τους ασθενείς.

Τα φυσικά προϊόντα που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής έχουν διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας, ήταν τα φάρμακα επιλογής, λόγω της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς τους και η δοκιμασμένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους οδήγησε σε έναν τεράστιο αριθμό φαρμακευτικών ενώσεων και ιαμάτων, παρά το ότι αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν έναν σκληρό ανταγωνισμό από ενώσεις που προέρχονται από τη συνδυαστική και υπολογιστική χημεία.


Μέχρι σήμερα, 35.000-70.000 είδη φυτών έχουν ελεγχθεί για ιατρική χρήση και τα βότανα, ειδικά εκείνα με εθνοφαρμακολογικές χρήσεις, ήταν οι κύριες πηγές φαρμάκων.

Σύμφωνα με τις μελέτες, το 80%  122 φυτικών φαρμάκων σχετίζονται με τους αρχικούς τους εθνοφαρμακολογικούς σκοπούς.

Έχει τεκμηριωθεί ότι τα βοτανικά και άλλα φυσικά προϊόντα έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στη σύγχρονη ανάπτυξη φαρμάκων, ειδικά για αντιβακτηριακούς και αντικαρκινικούς σκοπούς.

Εκτιμάται επίσης ότι περίπου το 25% των φαρμάκων που συνταγογραφούνται παγκοσμίως προέρχονται από φυτά και 121 τέτοιες δραστικές ενώσεις χρησιμοποιούνται.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 50% περίπου, των εγκεκριμένων φαρμάκων κατά τα τελευταία 30 χρόνια προέρχονται είτε άμεσα είτε έμμεσα από βοτανικά προϊόντα, στον δε τομέα του καρκίνου, από τη δεκαετία του 1940 έως σήμερα, από τα 175 μικρά μόρια τα 85 είναι είτε read more:https://botanologia.gr/mia-syntomi-lista-me-ischyrotata-farmakeytika-votana/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ