2021-05-06 19:39:13
Φωτογραφία για Βραζιλία: Πυροβολισμοί με πολλούς νεκρούς στο μετρό του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης κατά εγκληματικής οργάνωσης, στη βόρεια ζώνη του Ρίο

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη διάρκεια μεγαλης αστυνομικής επιχείρησης εξω από σταθμό μετρό του Ρίο ντε Τζανέιρο, αφήνοντας τουλάχιστον 25 νεκρούς.

Η μεγάλη επιχείρηση πργαμτοποιήθηκε στη φαβέλα Τζακαρετσίνιο, στη βόρεια ζώνη της βραζιλιάνικης πρωτεύουσας, κατά ομάδας εγκληματιών, που θεωρούνταν υπεύθυνοι για διακίνηση ναρκωτικών, ανθρωποκτονίες, περιστατικά ομηριών σε τρένα και στρατολόγηση παιδιών στον κόσμο του εγκλήματος.

Οι αναφορές της αστυνομίας κάνουν λόγο για 25 νεκρούς, οι 24 εκ των οποίων είναι ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση και ο ένας είναι αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άτομα.

Περί τους 200 αστυνομικούς συμμετείχαν στην επιχείρηση, ενώ συνέδραμαν και άντρες του στρατού, προκειμένου να εμποδίσουν τους εγκληματίες να το σκάσουν μέσω του σιδηρόδρομου.


Μεταξύ των τραυματιών, βρίσκονται δυο αστυνομικοί και δυο επιβάτες του μετρό, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα σε συρμό που διέσχιζε τον σταθμό Triagem τυ Ρίο, στη διάρκεια των πυροβολισμών.

Η ευρύτερη περιοχή τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, με τα καταστήματα να κατεβάζουν ρολά, μια κλινική να βάζει λουκέτο, ενώ σταμάτησε η λειτουργία σε ένα εμβολιαστικό κέντρο κατά της Covid. Παράλληλα, κάτοικοι βγήκαν σε κεντρικό δρόμο και τον απέκλεισαν, διαμαρτυρόμενοι για τα αυξημένα επίπεδα εγκληματικότητας.  

protothema.gr

sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ