2021-05-16 21:25:03
Φωτογραφία για Προβληματισμός για τις τις μελέτες των υπόγειων διαβάσεων του ΟΣΕ στη Λάρισα
Πριν από μερικούς μήνες η συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη με στελέχη του ΟΣΕ στην Αθήνα, για την δημιουργία υπόγειων διαβάσεων στη Βόλου, την Αγιάς και την Καραγάτση έδειχνε να βάζει στις ράγες ένα πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη δεκαετίες. Από αυτή την συνάντηση φάνηκε πως ΟΣΕ για πρώτη φορά κινήθηκε προς την κατεύθυνση μιας λύσης και έδειξε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί. Όμως τι έγινε από τότε;

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Ο δήμος είχε ζητήσει από τον οργανισμό τις προμελέτες και για τα τρία σημεία ώστε να τις μελετήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Οι προμελέτες έφτασαν στο δήμο πριν από ένα μήνα και οι αρμόδιοι υπάλληλοι άρχισαν να τις κοιτούν επισταμένα, προσπαθώντας να εξετάσουν αν αυτά που αναφέρονταν σε αυτές, είναι υλοποιήσιμα.

Τι προβληματίζει τη δημοτική αρχή

Η LarissaPress μίλησε για το θέμα με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη ο οποίος φάνηκε επιφυλακτικός για την υλοποίηση αυτών μελετών τουλάχιστον όπως τις έχει καταρτίσει ο ΟΣΕ.


Οι τεχνικές υπηρεσίες θεωρούν ότι τα κόστη των τριών έργων είναι πολύ μεγάλα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αν και εφόσον προχωρήσουν θα πρέπει να δοθούν πολλά χρήματα για απαλλοτριώσεις. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι που προβληματίζουν το δήμο, ο οποίος θα πρέπει να δώσει μια απάντηση στον ΟΣΕ.

Αυτή η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη. «Είναι μια απάντηση που πρέπει να την δώσει συνολικά η πόλη», λένε από το δήμο, ο οποίος πλέον πιστεύει ότι θα πρέπει να εξεταστούν και κάποιες άλλες λύσεις.

Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος Λαρισαίων αναμένεται να φέρει το θέμα σε ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια ώστε να συνδιαμορφωθεί μια κοινή απάντηση της πόλης προς το ΟΣΕ.

larissapress.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ