2021-05-19 18:24:13
Φωτογραφία για Τι είπε ο Κικίλιας για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη
Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και σήμερα, 19.05.2021, γίνεται η ζωντανή ενημέρωση για τον κορονοϊό αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 2.293 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, με την Αττική να αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» για ακόμη μια μέρα, καταγράφοντας 1.056 νέα κρούσματα επί του συνόλου και την Θεσσαλονίκη να έπεται με 189 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).

Μαζί με τον Βασίλη Κικίλια και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, με τον υπουργό Υγείας να παίρνει αρχικά τον λόγο και να σχολιάζει τα επιδημιολογικά δεδομένα μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, μιλώντας για αύξηση των νέων κρουσμάτων στις νεότερες ηλικιακές ομάδες αλλά και σταθερά καθοδική πορεία του δείκτη θετικότητας που βρίσκεται εντός πράσινων επιπέδων δηλαδή κάτω του 4%.


Επίσης είπε ότι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 21.136 πριν περάσει στα των εμβολιασμών.

Εμβολιασμοί και τουρισμός

Συγκεκριμένα είπε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 4.554.000 εμβολιασμοί και επίσης σήμερα θα ξεπεράσουμε 4.615.000 συνολικά, αλλά και πως 1,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Επίσης μίλησε για το σχέδιο εμβολιασμού κατοίκων και εργαζομένων στα νησιά, το λεγόμενο «Γαλάζια Ελευθερία», λέγοντας πως για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε να χορηγηθεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στα νησιά και προσθέτοντας πως θα ανοίξουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Ρέτσος, λέγοντας πως το 2020 θα μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη χρονιά του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την σιγουριά του για πολύ καλύτερη εικόνα φέτος με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών, όσο και των κατοίκων των νησιών και των εργαζομένων.

Τόνισε ακόμη πως δεν χρειάζεται να μπουν ποσοτικοί στόχοι, αλλά η επιτυχία θα κριθεί από την υγειονομική ασφάλεια.

Για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη

«Έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς» απάντησε ο υπουργός Υγείας σε ερώτηση για τα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη, λέγοντας πως συντάσσεται κίτρινη κάρτα και ακολουθούνται τα πρωτόκολλα.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως δεν γίνεται να απαντήσει στην παρούσα φάση αναφορικά με τα σενάρια για προβληματική παρτίδα εμβολίων και υπογράμμισε πως όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση.

Δείτε εικόνα από την ενημέρωση:
themaygeias
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ