2021-05-20 07:36:27
Φωτογραφία για Καλοκαιρινές συνθέσεις με Παχύφυτα

Όχι μόνο επειδή η όψη τους είναι εντυπωσιακή και δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου φροντίδα αλλά κυρίως λόγω του ότι το ριζικό τους σύστημα αναπτύσσεται οριζόντια και έτσι ευδοκιμούν χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και σε ελάχιστη ποσότητα χώματος, τα Παχύφυτα είναι τα ιδανικά φυτά για φύτευση και συνθέσεις σε ιδιαίτερου σχεδιασμού ακόμη και πολύ μικρά ή ρηχά δοχεία - αντικείμενα, για να ...στολίσετε το μπαλκόνι ή τον κήπο σας. 



Μια γλάστρα ...μέσα στην άλλη.

Φυτέψτε παχύφυτα σε ρηχές γλάστρες, καλύψτε την επιφάνεια του χώματος με χαλίκι, πετρούλες ή διακοσμητική άμμο και τοποθετείστε ακόμη ένα πήλινο μικρό γλαστράκι έτσι που τα φυτά να δημιουργούν την εντύπωση ότι ...ξεπηδούν από την μικρή γλάστρα.

Ο συνδυασμός διαφόρων χρωμάτων σε γλάστρες, χαλίκι και παχύφυτα θα δώσει ακόμη πιο ξεχωριστή όψη στην σύνθεση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για συνθέσεις αυτής της μορφής με παχύφυτα που είναι πραγματικά εντυπωσιακές σε όποιο σημείο και αν τις τοποθετήσετε.  


Αντί για γλάστρα ένα ...κλουβί.

Τα αντικέ μεταλλικά κλουβιά είναι ένα πολύ όμορφο αντικείμενο γενικά για καλοκαιρινές διακοσμήσεις εξωτερικού χώρου και αν στο εσωτερικό τους φυτέψετε μερικά παχύφυτα η όψη τους θα γίνει ακόμη πιο ξεχωριστή.

Συνθέσεις αυτής της μορφής μπορούν να τοποθετηθούν ή να κρεμαστούν σε κάποιο σημείο του μπαλκονιού ή της αυλής ή και στο εσωτερικό του σπιτιού σε ένα φωτεινό σημείο. 

Για να φυτέψετε στο κλουβί θα χρειαστεί αρχικά να τοποθετήσετε ειδικό υπόστρωμα, που θα βρείτε σε φυτώρια - καταστήματα με είδη κήπου, ίδιο με αυτό που διαθέτουν τα κρεμαστά μεταλλικά καλάθια.

Καλύψτε με το υπόστρωμα το κάτω και πλαϊνό μέρος του κλουβιού μέχρι το ύψος που χρειάζεται για να συγκρατεί το χώμα, τοποθετείστε αν θέλετε  βρύα ή διακοσμητικό χόρτο για να καλύψετε την εξωτερική πλευρά του υποστρώματος και στην συνέχεια μικρή ποσότητα χώματος πάνω στην οποία θα φυτέψετε τα παχύφυτα. 

Όσο τα παχύφυτα αναπτύσσονται και βγαίνουν από τα κενά σημεία του κλουβιού η όψη τους είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, ενώ σε κλειστά διακοσμητικά κλουβιά -  φανάρια μπορείτε να συνδυάσετε τα παχύφυτα με ηλιακά φωτιστικά ή άλλου είδους ξύλινα  μεταλλικά διακοσμητικά. 

Επιτραπέζιες συνθέσεις για το τραπέζι του μπαλκονιού ή του καθιστικού.

Τοποθετείστε μια στρώση χαλίκι - βοτσαλάκια σε ρηχές γυάλες, δίσκους ή όποιο άλλο είδος δοχείου προτιμάτε. Γεμίστε με χώμα, φυτέψε τα παχύφυτα και καλύψτε το χώμα με χαλίκι-βότσαλα, διακοσμητική άμμο ή φλοιό δέντρου. 

Η ποσότητα νερού που χρειάζονται τα παχύφυτα σε αυτού του είδους τις "γλάστρες" είναι μικρή, έτσι δεν χρειάζεται να υπάρχει τρύπα απορροής - αποστράγγισης γι΄αυτό και συνθέσεις αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν μέσα σε κάθε είδους δοχείο - επιφάνεια - αντικείμενο που χωρά λίγο χώμα.   

Ιδιαίτερου σχεδίου γλαστράκια, μεγάλα κοχύλια, τσιμεντένια - πέτρινα ή κεραμικά δοχεία, μεταλλικά ποτιστήρια κλπ. είναι κάποια από τα αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φυτέψετε παχύφυτα. 

Με αντικέ μεταλλικά ή ξύλινα διακοσμητικά φανάρια επίσης μπορούν να δημιουργηθούν εντυπωσιακές συνθέσεις με παχύφυτα. Αν δεν θέλετε να τα φυτέψετε απευθείας στο εσωτερικό τους, με την ίδια διαδικασία όπως και στα διακοσμητικά κλουβιά, απλώς τοποθετείστε μέσα στο φανάρι μικρά γλαστράκια - κασπώ με διάφορα είδη παχύφυτων.  

Τα κονσερβοκούτια αφού τα βάψετε, τα ζωγραφίσετε ή καλύψετε την εξωτερική τους επιφάνεια με χαρτί ή ύφασμα είναι από τις πιο εντυπωσιακές ...γλάστρες σε ένα καλοκαιρινό μπαλκόνι ή αυλή.

Διαλέξτε κονσερβοκούτια διαφορετικών μεγεθών, φυτέψτε στο κάθε ένα διαφορετικό είδος παχύφυτων και συκεντρώστε τα σε ένα σημείο. 

Το φυτεμένο ...τραπεζάκι.

Εξαιρετικά ιδιαίτερες συνθέσεις - βοηθητικά τραπέζια για εξωτερικούς χώρους που μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και με μια μεγάλη πήλινη γλάστρα.

Απλώς φυτέψτε τα παχύφυτα στην γλάστρα και τοποθετείστε ένα στρογγυλό τζάμι - γυαλί στο κατάλληλο μέγεθος.

Εδώ θα βρείτε πολλές ακόμη ιδέες και βήμα - βήμα οδηγίες κατασκευής για τέτοιου τύπου DIY τραπεζάκια. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ