2021-05-20 19:46:55
Φωτογραφία για Το πρώτο διασυνοριακό τρένο Γαλλίας-Γερμανίας της Alstom ξεκινά δοκιμές πιστοποίησης και έγκρισης
Η πρώτη από τις 30 νέες διασυνοριακές αμαξοστοιχίες, οι οποίες θα λειτουργούν μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, έχει ξεκινήσει δοκιμές για πιστοποίηση και έγκριση, με σκοπό την έναρξη λειτουργίας το 2024.

Η Alstom ανακοίνωσε ότι το πρώτο προπαρασκευαστικό διασυνοριακό τρένο Coradia Polyvalent Γαλλίας-Γερμανίας εγκατέλειψε την τοποθεσία Alstom Reichshoffen στις 12 Μαΐου 2021 για το κέντρο δοκιμών DB Systemtechnik στο Minden (Γερμανία), όπου θα υποβληθούν οι πρώτες δοκιμές για πιστοποίηση και έγκριση .

Θα διεξαχθούν μηχανικές δοκιμές για τον έλεγχο της συμπεριφοράς της αμαξοστοιχίας σε καμπύλες. Στη συνέχεια, θα πάει στο κέντρο δοκιμών Velim (Τσεχία), όπου θα υποβληθεί σε δοκιμές πρόσφυσης, πέδησης, ηλεκτρομαγνητικής και ακουστικής πίεσης. Οι δοκιμές στο γερμανικό εμπορικό δίκτυο θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2022.

Οι ομάδες πιστοποίησης και επικύρωσης στον ιστότοπο Reichshoffen της Alstom θα συνεργαστούν στενά με τον συνεργάτη τους, DB Systemtechnik, καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας δοκιμής πιστοποίησης του νέου τρένου, η οποία θα διαρκέσει δύο χρόνια
. Η τεκμηρίωση έγκρισης και πιστοποίησης θα υποβληθεί στη συνέχεια στην Certifer (Γαλλία) και στην AEbt (γερμανική θυγατρική του Certifer), οι οποίες θα διασφαλίσουν ότι τα αποτελέσματα συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες σιδηροδρόμων (Locomotives & Passengers και PRM 2014 TSI)

Τον Οκτώβριο του 2019, η SNCF και η περιφέρεια Grand Est (Γαλλία) παραγγέλνουν 30 διασυνοριακά τρένα Coradia Polyvalent με οικονομική υποστήριξη από τα γερμανικά κράτη Saarland, Rhineland-Palatinate και Baden-Württemberg, καθώς και ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΤΠΑ από το INTERREG V Upper Πρόγραμμα του Ρήνου ως μέρος μιας υποδειγματικής διασυνοριακής εταιρικής σχέσης.

Αυτά τα τρένα τεσσάρων αυτοκινήτων, τα οποία είναι διπλής λειτουργίας (ηλεκτρική ενέργεια-ντίζελ), διπλής τάσης (25 kV / 15 kV) και είναι εξοπλισμένα με το σύστημα διπλού προτύπου European Rail Traffic Management System (ERTMS) KVB, που συμπληρώνεται από το PZB STM ειδικά στο γερμανικό δίκτυο, θα λειτουργεί με ταχύτητες έως 160 km / h, εξυπηρετώντας τις τρεις πολιτείες.

Τα 30 Coradia Polyvalent διασυνοριακά τρένα θα προσφέρουν ζώνη πρώτης κατηγορίας και ειδικό χώρο για ποδήλατα. Θα ενσωματώσουν τα νέα πρότυπα LOC ​​& PAS και PRM 2014, προσφέροντας κυρίως πιο ευρύχωρες τουαλέτες για να διευκολύνουν τα ταξίδια για επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα (PRMs).

Οι πρώτες διασυνοριακές αμαξοστοιχίες, που σχεδιάστηκαν και συναρμολογήθηκαν στο χώρο του Alstom Reichshoffen, θα παραδοθούν στις αρχές του 2024.

globalrailwayreview.com/news/123517/alstoms-france-germany-train-certification-approval-tests

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ