2021-05-20 18:34:57
Φωτογραφία για Η Γαλλία ξαναρχίζει τα νυχτερινά τρένα από το Παρίσι προς τη Νίκαια  για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πετούν λιγότερο.
Η υπηρεσία νυχτερινών τρένων από το Παρίσι προς τη Νίκαια θα ξεκινήσει και πάλι την Πέμπτη, τρία χρόνια μετά την ακύρωσή της λόγω έλλειψης πελατών, με τη γαλλική κυβέρνηση να θέλει να προωθήσει έναν «ενάρετο τρόπο μεταφοράς».

Το τρένο θα αναχωρήσει από το σταθμό Paris Austerlitz στις 20:52 και θα φτάσει στις 09:11 στην παραλιακή πόλη της Νίκαιας. Ο πρωθυπουργός Ζαν Κάστεξ θα είναι στο εναρκτήριο ταξίδι 12 ωρών.

Η έναρξη - που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 16 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας - στοχεύει να "επισημάνει έναν ενάρετο τρόπο μεταφοράς που συμβάλλει στο άνοιγμα των περιφερειών", ανέφερε πηγή κοντά στον πρωθυπουργό στο AFP.

Η υπηρεσία ακυρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 λόγω έλλειψης κερδοφορίας, αλλά η κυβέρνηση έχει διαθέσει 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ για τον σιδηροδρομικό τομέα στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης, συμπεριλαμβανομένων 100 εκατομμυρίων ευρώ για νυχτερινά τρένα.

https://www.euronews.com/travel/2021/05/20/france-restarts-paris-nice-night-train-service-3-years-after-cancellation-over-low-profita

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ