2021-05-23 09:03:04
Φωτογραφία για Γιατί Musk και Snowden «ψηφίζουν» Signal



Ήταν τις πρώτες ημέρες του 2021 όταν η εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και βιντεοκλήσεων Signal, έφτασε στην πρώτη θέση της λίστας του App Store, καταγράφοντας τα περισσότερα downloads από όλες τις εφαρμογές που φιλοξενούνται στο «πολυκατάστημα» των εφαρμογών της Apple. 

Σε αυτό το ιστορικό υψηλό της βέβαια συνετέλεσαν δύο σημαντικά γεγονότα. Το πρώτο ήταν η ειδοποίηση για την επίκειμενη ανανέωση των όρων χρήσης της αντίστοιχης εφαρμογής του Facebook WhatsApp, η οποία ξεκαθάριζε ότι θα είναι αρκετά φιλική προς το Facebook, μοιράζοντας τις πληροφορίες των χρηστών του WhatsApp με το κοινωνικό δίκτυο. «Βρισκόμαστε στο πρώτο μισό του 2021 σχεδόν πέντε χρόνια μετά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, και όπως όλα δείχνουν δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα. Το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί ακόμα να κατανοήσει το Brexit, ένα τραγούδι του Justin Bieber βρίσκεται στο νούμερο 1 των charts και η Signal ακόμα δεν ξέρει σχεδόν τίποτα για εσένα» ανέφερε η εταιρεία σε σχετικό blog post της όπου εξηγούσε τις πρόσφατες περιπέτειες με τις αρχές της Καλιφόρνια και δημοσίευε στο τέλος του την σχετική κλήτευση. 

«Η επικοινωνία μέσω Signal είναι εξολοκλήρου κρυπτογραφημένη και μάλιστα ως προεπιλογή, γι’ αυτό και η ευρεία σειρά προσωπικών δεδομένων που είναι εύκολο να ανιχνευθούν σε άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, δεν υπάρχει καν αποθηκευμένη στους servers της Signal» συνέχιζε η εταιρεία. 

Αναφέροντας ότι η κλήτευση ζητούσε διάφορες πληροφορίες για τους χρήστες, η Signal εξηγούσε ότι τις εν λόγω πληροφορίες δεν τις γνωρίζει ούτε η ίδια οπότε και είναι αδύνατο να τις παράσχει στις αρχές. Μεταξύ των επιθυμητών από τις αρχές πληροφοριών ήταν η διεύθυνση των χρηστών, η αλληλογραφία τους, και το όνομα που σχετίζεται με κάθε λογαριασμό που διατηρούν στο signal, δηλαδή ένα στοιχείο για την ταυτοποίησή τους. 

«Όπως και το 2016 όπου η εταιρεία είχε δεχτεί ένα αντίστοιχο αίτημα από τις αρχές, ΄έτσι και τώρα δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει αφού είναι αδύνατο να παραχωρήσει πληροφορίες που ούτε η ίδια γνωρίζει για τους χρήστες της. Η Signal δεν έχει πρόσβαση στα μηνύματά σας, στην λίστα των συνομιλιών σας, στα γκρουπ επικοινωνίας, στις επαφές σας, στα αυτοκόλλητα που προτιμάτε, στο όνομα του προφίλ σας ή στο avatar σας, ούτε καν στα GIFs που ψάχνετε για να στείλετε».

«Για τους παραπάνω λόγους η απάντησή μας στις αρχές που ζητούν πληροφορίες για λογαριασμούς και πληροφορίες συνδρομητών  θα είναι πανομοιότυπη με αυτήν του 2016: δηλαδή μπορούμε να σας δώσουμε ότι έχουμε, την ημερομηνία δημιουργίας του κάθε ανώνυμου λογαριασμού και την ημερομηνία που ο άγνωστος σε εμάς χρήστης του συνδέθηκε τελευταία φορά στην υπηρεσία μας. Αυτά είναι και τα μόνα δεδομένα που γνωρίζουμε για εσάς» κατέληγε η εταιρεία η οποία υποσχέθηκε στους χρήστες να συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και να δημοσιοποιεί κάθε σχετικό αίτημα που λαμβάνει από τις αρχές.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Ζέρμπερα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ: Ζέρμπερα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ