2023-11-02 16:20:24
Φωτογραφία για Elon Musk: Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ

 





Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει στον αφανισμό της ανθρωπότητας, εάν προγραμματιστεί από άτομα του «περιβαλλοντικού κινήματος», προειδοποίησε ο Elon Musk.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου προειδοποίησε ότι κάποιοι θα χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία για να προστατεύσουν τον πλανήτη, δίνοντας τέλος στην ανθρώπινη ζωή.



Ο Musk μίλησε στο podcast του κωμικού Joe Rogan, στο περιθώριο του συνεδρίου για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο του οποίου θα συναντηθεί και με τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Πάντως, όπως επισημαίνει το BBC, πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι αυτού του είδους οι προειδοποιήσεις είναι υπερβολικές.

Ο Nick Clegg, πρόεδρος διεθνών υποθέσεων της Meta, που επίσης συμμετέχει στο συνέδριο, είπε ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να αφήνει «θεωρητικές και κάποιες φορές κάπως  φουτουριστικές προβλέψεις» να παραγκωνίζουν τις πιο άμεσες προκλήσεις.



Ο Musk εξήγησε ότι τα σχόλιά του είναι το αποτέλεσμα των φόβων του ότι το περιβαλλοντικό κίνημα το έχει παρατραβήξει. «Εάν αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι οι άνθρωποι είναι κακοί, τότε το φυσικό συμπέρασμα είναι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εξαφανιστούν», είπε. «Εάν η τεχνητή νοημοσύνη προγραμματιστεί από τους υπέρμαχους του αφανισμού, η λειτουργία που θα κληθεί να κάνει θα είναι ο αφανισμός της ανθρωπότητας. Δεν θα πιστεύει καν ότι είναι κάτι κακό».

Αν και ελάχιστοι συμφωνούν με την ερμηνεία του Musk, πολλοί συμφωνούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη ενέχει κινδύνους.

Μιλώντας εν όψει του συνεδρίου, ο Demis Hassabis, συνιδρυτής της Deepmind της Google, είπε ότι το δόγμα του «κινήσου γρήγορα και σπάσε πράγματα», με το οποίο συνήθως δουλεύουν οι εταιρείες της Silicon Valley, θα πρέπει να αποφεύγεται.

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για να διασφαλιστεί ότι κατανοούμε τα συστήματα AI και ότι ξέρουμε να τα αναπτύξουμε με ασφαλείς και υπεύθυνους τρόπους», είπε.



Ανάμεσα στους πιθανούς κινδύνους που εντόπισε είναι η παραγωγή παραπληροφόρησης και deepfakes από την τεχνητή νοημοσύνη και η σκόπιμη κακή χρήση της τεχνολογίας από κακόβουλες ομάδες.

moneyreview.gr 



Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ