2021-05-25 08:50:54
Φωτογραφία για Μπαταρία από τσιμέντο υπόσχεται έξυπνες πόλεις

 



Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της τεχνολογίας μπαταριών προοδεύει συνεχώς. Πολλές ερευνητικές ομάδες έχουν παρουσιάσει διαφόρων ειδών μπαταρίες που προσπαθούν να ξεπεράσουν τις αδυναμίες των  μπαταριών που χρησιμοποιούνται σήμερα στις κάθε είδους συσκευές, συστήματα και εσχάτως στα ηλεκτρικά οχήματα που εισβάλουν στην ζωή μας.

Ερευνητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Chalmers στην Σουηδία δημιούργησαν μια μπαταρία που αποτελείται από τσιμέντο και φωτοβολταϊκά συστήματα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας σε συστήματα παρακολούθησης της κατάστασης των δρόμων, των γεφυρών και άλλων κτισμάτων τα οποία εντοπίζουν την εμφάνιση ρωγμών και άλλων ζημιών.

Η μπαταρία θα μπορεί επίσης να παρέχει φως σε λαμπτήρες LED και ενέργεια σε τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις 4G. Το μυστικό της μπαταρίας κρύβεται στο μείγμα του τσιμέντου στο οποίο εμπεριέχονται ανθρακονήματα τα οποία ενισχύουν την αγωγιμότητα της και παράλληλα την κάνουν εύκαμπτη ώστε να μην παθαίνει εύκολα ζημιές.

Οι ερευνητές παρουσιάζουν την μπαταρία τους στην επιθεώρηση «Rechargeable Concrete Battery» και υποστηρίζουν ότι μπαταρίες κατασκευασμένες από το πιο κοινό δομικό υλικό μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή εναλλακτική στα ενεργειακά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Οι ερευνητές υποστηρίζουν μπορεί στο μέλλον να κατασκευάζονται ολόκληρα κτίρια από τσιμέντο που θα εκτελεί διαφορών ειδών υπηρεσίες όπως τον δομικό έλεγχο των κτιρίων αλλά και την παροχή ενέργειας σε διάφορα συστήματα τους. NAYTEMΠΟΡΙΚΗ



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ