2021-05-26 23:06:45
Φωτογραφία για Χάρτης και οδηγός του μετρό του Άμστερνταμ
Το μετρό στο Άμστερνταμ είναι ένα δίκτυο σιδηροδρόμων που είναι χρήσιμο για ταξίδια στην κεντρική σπονδυλική στήλη της πόλης και μπορεί να σας μεταφέρει στα εξωτερικά προάστια του Άμστερνταμ.

Το μετρό στο Άμστερνταμ διευθύνεται από την δημοτική εταιρεία μεταφορών GVB και είναι μέρος του δικτύου R-NET στη Βόρεια Ολλανδία. Υπάρχουν 5 γραμμές (M50 / M51 / M52 / M53 / M54) με συνολικό μήκος δικτύου 43km που περιλαμβάνει 39 σταθμούς.

Τον Ιούλιο του 2018 άνοιξε η γραμμή M52 Βορρά-Νότου που συνδέει το προάστιο του Βορρά του Άμστερνταμ με το Νότιο Άμστερνταμ μέσω του κέντρου της πόλης. Τον Μάρτιο του 2019, η γραμμή M51 σταμάτησε να τρέχει νότια από το Άμστερνταμ Zuid προς Amstelveen και αντ 'αυτού τρέχει βόρεια με τη γραμμή M50 προς Isolatorweg.

Το δίκτυο του μετρό είναι γρήγορο και αποτελεσματικό και περνά από όλες τις κύριες επιχειρηματικές και γραφικές περιοχές της πόλης, συμπεριλαμβανομένων πολλών σιδηροδρομικών σταθμών του Άμστερνταμ . Το μετρό είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Waterlooplein ή το De Pijp.


Καθίσματα μετρό του Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ του μετρό άνοιξε για πρώτη φορά το 1977. Χρησιμοποιούνται 4 διαφορετικοί τύποι αμαξοστοιχιών, οι νεότεροι από τους οποίους είναι τα ασημένια και κόκκινα τρένα Alstom "Metropolis" M5 που μπορούν να μεταφέρουν σχεδόν 1.000 επιβάτες.

Χάρτης του μετρό του Άμστερνταμ

Παρακάτω είναι αποκλειστικό χάρτη του δικτύου Άμστερνταμ μετρό που γράφει το τρένο γραμμές NS . Σημειώστε ότι το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ είναι προσβάσιμο με τρένο και όχι με το μετρό. Τα επόμενα χρόνια η γραμμή 52 μπορεί να επεκταθεί στο αεροδρόμιο.

Για αναφορά, δείτε επίσης το χάρτη του σιδηροδρομικού δικτύου του Άμστερνταμ

Γραμμή Βορρά-Νότου του Άμστερνταμ 52

Η νέα γραμμή Βορρά-Νότου ( Noord-Zuidlijn ) μπορεί να είναι χρήσιμη για τους επισκέπτες της πόλης με στάσεις στους κεντρικούς σταθμούς, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp και Europaplein (RAI). Έχει μειώσει τους χρόνους ταξιδιού, ιδίως σε διαδρομές όπου τα τραμ είχαν χρησιμοποιηθεί εκ των προτέρων.

Σταθμός μετρό Rokin στο Άμστερνταμ

Η γραμμή 9,7 χιλιομέτρων ήταν υπό κατασκευή μεταξύ 2003 και 2018 και κόστισε 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όλοι οι σταθμοί M52 διαθέτουν κάποια μορφή έργου τέχνης. Για παράδειγμα, τα πτηνά Flyways στην πλατφόρμα του Noord, το γλυπτό τούβλου 7 Gates στο Noorderpark, οι τοίχοι με πλακάκια και τα ιστορικά αντικείμενα που εκτίθενται στο Rokin και η εγκατάσταση φωτισμού Ramses Shaffy, Liflines at Vijzelgracht.

Εισιτήρια για το μετρό του Άμστερνταμ

Το OV-chipkaart (κάρτα OV-chip) είναι το σύστημα έξυπνων καρτών δημόσιας μεταφοράς για τις Κάτω Χώρες και χρησιμοποιείται στο Amsterdam Metro. Οι επιβάτες πρέπει να κάνουν check-in και check-out από τα ταξίδια τους χρησιμοποιώντας τις συσκευές ανάγνωσης καρτών είτε στα φράγματα της πύλης είτε σε πλατφόρμες σε μικρότερες στάσεις.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές εισιτηρίων για τις δημόσιες συγκοινωνίες για το Άμστερνταμ . Τα εισιτήρια μιας χρήσης περιλαμβάνουν το εισιτήριο GVB 1 ώρας (3,20 €), το εισιτήριο Bus Tram Metro (BTM) 1,5 ώρα (6,50 €), τα εισιτήρια GVB 1-7 ημερών (8,50 έως 37 €) και το εισιτήριο για παιδιά (4 €) - 2021 τιμές.

Αυτά μπορούν να αγοραστούν από τα μηχανήματα εισιτηρίων GVB σε όλους τους σταθμούς του μετρό ή από τα γραφεία GVB Service & Tickets είτε στο Amsterdam Central, στο Amsterdam Bijlmer-ArenA, στο Amsterdam Sloterdijk, στο Amsterdam Zuid και στο σταθμό Noord.

Μηχανές εισιτηρίων του μετρό του Άμστερνταμ

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να αγοράσετε τα εισιτήρια ημέρας GVB online εδώ (ισχύουν για το μετρό του Άμστερνταμ, τα τραμ και τα λεωφορεία GVB) και να τα παραλάβετε από το γραφείο εισιτηρίων της GVB.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια κενή ανώνυμη κάρτα OV-chip για 7,50 € που διαρκεί 4-5 χρόνια. Επιπλέον, πρέπει να φορτώσετε κάποια πίστωση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι - αυτό μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για ταξίδια.

Χρειάζεστε τουλάχιστον 4 € για να κάνετε check-in για ένα ταξίδι στο μετρό με μια ανώνυμη κάρτα OV-chip. Ο ναύλος υπολογίζεται ως σταθερή χρέωση 0,99 € συν 0,174 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Ο σωστός ναύλος αφαιρείται αυτόματα από την κάρτα σας κατά το check out.

amsterdamtips.com/amsterdam-metro

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ