2021-05-27 00:38:05
Φωτογραφία για Ένας χρόνος από το πρώτο «τέλος» της πανδημίας (που δεν ήλθε ποτέ..)
 

Ήταν πέρυσι τέτοιες ημέρες που έληγε ουσιαστικά το πρώτο, σκληρό απαγορευτικό για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Τα μέτρα είχαν αποδώσει, τα κρούσματα είχαν μειωθεί στο ελάχιστο και για κάποιους μήνες είχε επικρατήσει η αίσθηση ότι μπορεί και να είχαμε ξεμπερδέψει με την covid. Κάποιοι μάλιστα μιλούσαν για το «τέλος» της πανδημίας. Άλλοι προειδοποιούσαν ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε πριν το καλοκαίρι του 2022.

Κοιτάζοντας κανείς πίσω βλέπει πόσο εύκολα μπορεί να καλλιεργηθούν ελπίδες και πόσο επίσης εύκολα, μπορεί να διαψευσθούν. 

Η πανδημία είναι ακόμη εδώ, όμως τα δεδομένα πολύ διαφορετικά. Σήμερα υπάρχουν εμβόλια και έχει διαμορφωθεί μία εντελώς διαφορετική συνείδηση στην πλειονότητα τουλάχιστον του κόσμου. 

Η εξάπλωση συνεχίζεται, όπως φαίνεται και στα ημερήσια ενημερωτικά στοιχεία, όμως οι λύσεις του παρελθόντος δεν μπορούν να εφαρμοστούν, για πολλούς και διάφορους λόγους και ό,τι και αν επικαλείται κανείς. 

Η παρατήρηση και η σύγκριση σε σχέση με έναν χρόνο πριν έχει μία και μοναδική αξία. Το να την την αξιοποιήσει κανείς για το μέλλον. 

Η πανδημία αυτή δεν έχει ούτε μαγικές λύσεις, ούτε παρέχει πλέον πολλές δυνατότητες για τη λήψη μέτρων. Η εξέλιξη της εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους εμβολιασμούς και από το τι κάνει ή δεν κάνει ο καθένας. 

Όλα τα άλλα είναι για φλυαρίες στο twitter του Άγ.Κωβαίου
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ