2021-05-28 09:17:06
Φωτογραφία για Ανοίγουν γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, χώροι για δεξιώσεις - Αποφάσεις για νέα άρση μέτρων
Βήμα - βήμα αίρονται γίνεται η άρση μέτρων του lockdown που επιβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες, ενώ από σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου επιστρέφουν στη ζωή μας συναυλίες και θέατρα σε υπαίθριους χώρους με μέτρα προστασίας. Έτσι από τη Δευτέρα 31 Μαΐου επανέρχονται κι άλλες δραστηριότητες.

Τι ανοίγει τη Δευτέρα

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 31 Μαΐου έχει προγραμματισθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων, των κέντρων αισθητικής και των χώρων δεξιώσεων. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για γάμους και βαφτίσεις, με το αγκάθι όμως του αριθμού των ατόμων να παραμένει στο τραπέζι.

Γι' αυτό και οι ειδικοί επιστήμονες αναμένεται στη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη να αποφασίσουν το θέμα του ανώτατου ορίου των 100 ατόμων που μπορούν να παραβρίσκονται σε δεξιώσεις, με δεδομένο πως πολλά κτήματα και χώροι δεξιώσεων δεν θα ανοίξουν καθώς δεν θεωρείται συμφέρουσα η λειτουργία τους με μόνο 100 άτομα.


Η μουσική στην εστίαση

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους ειδικούς επιστήμονες να εξετάσουν το ζήτημα της μουσικής στην εστίαση, με δεδομένο ότι υπάρχουν και έντονες διαμαρτυρίες από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 από τις 21.00 – 23.45, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης καλεί τους επαγγελματίες του χώρου να παίξουν μουσική σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απαγόρευσή της, καθώς και στον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας τους.

Οι ειδικοί στην τηλεδιάσκεψή τους αναμένεται να ορίσουν το πότε θα μπορεί να επιστρέψει η μουσική στην εστίαση, παρότι οι φόβοι τους εστιάζονται στο γεγονός ότι η μουσική μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο συνωστισμό σε καφετέριες εστιατόρια αλλά και μπαρ που έχουν ανοίξει με ΚΑΔ εστιατορίων ή καφέ.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild δήλωσε ότι η μουσική δεν θα επιστρέψει από αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά θα λειτουργεί κανονικά όταν θα έρθουν οι τουρίστες.

Εξήγησε μάλιστα ότι ο λόγος που δεν επανέρχεται η μουσική αυτή τη στιγμή είναι ότι οι πελάτες των εστιατορίων και των café όταν υπάρχει μουσική είναι υποχρεωμένοι να μιλούν πιο δυνατά, συνεπώς έρχονται και πιο κοντά μεταξύ τους ενώ υπάρχει και κίνδυνος διασποράς σταγονιδίων.

Πώς θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Σε ότι αφορά στα γυμναστήρια που ανοίγουν τις πύλες τους τη Δευτέρα 31 Μαΐου, και αυτά θα λειτουργήσουν με μέτρα.

Συγκεκριμένα τα γυμναστήρια ανοίγουν με:

Δύο υποχρεωτικά self test για κάθε εργαζόμενο την εβδομάδαΈναν αθλούμενο ανά 10 τ.μ.Ανοιχτά παράθυραΚλειστό κλιματισμό και κλειστά αποδυτήρια
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ