2021-06-03 10:35:45
Φωτογραφία για Σκίαση εξωτερικών χώρων με Κουρτίνες - Στόρια
Δημιουργείστε σκιά στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας

με ...Κουρτίνες - Στόρια

Κανονικές κουρτίνες, κουρτίνες-πάνελ αλλά και στόρια είναι λύσεις για σκίαση και ...ιδιωτικότητα σε μπαλκόνια, όπως και σε καθιστικά-πέργκολες σε κήπους-αυλές, πολύ πιο οικονομικές και εύκολες στην τοποθέτησή τους σε σχέση με τέντες ή άλλα συστήματα σκίασης. 

Δεν θα σας προσφέρουν φυσικά την απόλυτη σκιά μιας κανονικής τέντας, όμως μπορούν να βοηθήσουν κατά πολύ να γίνει ένα μπαλκόνι λειτουργικό "κόβοντας" ένα μεγάλο μέρος του ήλιου ακριβώς σε όποιο σημείο και όποιες ώρες της ημέρας το χρειάζεστε.  

Κανονικές κουρτίνες μπορούν να προσαρμοστούν, σε όποιες πλευρές του μπαλκονιού χρειάζεστε κάποιες ώρες της ημέρας σκιά ή προστασία από τα ...βλέμματα των γειτόνων :) βιδώνοντας απλά κουρτινόξυλα-βέργες ή και κλασσικό σιδηρόδρομο αν το προτιμάτε πάνω στο σκέπαστρο του μπαλκονιού, είτε αυτό είναι τσιμεντένιο είτε ξύλινο.  


Η μορφή που μπορούν να έχουν, ανοιχτές, οι κουρτίνες εξωτερικών χώρων εξαρτάται αποκλειστικά από τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρου και το ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να δημιουργήσετε σκιά στο σημείο που την χρειάζεστε, μπορούν δε να τοποθετηθούν και συνδυαστικά με άλλα συστήματα σκίασης πχ ξύλινα καφασωτά, τέντες που δεν καλύπτουν ολόκληρο το μήκος ή όλες τις πλευρές ενός μπαλκονιού κλπ. Χρωματικά το λευκό-κρεμ-μπεζ είναι επιλογή που θα ταιριάξει πολύ εύκολα με όλες τις άλλες αποχρώσεις που υπάρχουν στον μπαλκόνι, πάντως γενικά το πιο "σωστό" χρώμα είναι αυτό που γενικά κυριαρχεί στον χώρο, έτσι ώστε η κουρτίνα να περνά όσο πιο "απαρατήρητη". Για παράδειγμα σε μπαλκόνια με έντονη την παρουσία του ξύλου σε φυσικές αποχρώσεις, σκουρόχρωμα έπιπλα κλπ. επιλέξτε το μπεζ-καφέ και όχι το κατάλευκο για τις κουρτίνες που θα χρησιμοποιήσετε. Η επιλογή του κουρτινόξυλου και του τρόπου που η κουρτίνα θα προσαρμοστεί πάνω σε αυτό, εκτός από θέμα γούστου, είναι κάτι που θα το καθορίσετε και από το πόσο συχνά μια τέτοια κουρτίνα θα ανοιγοκλείνει ώστε να είναι απόλυτα λειτουργική. Απλά κουρτινόξυλα βέργες, απλοί σιδηρόδρομοι που όμως θα καλύπτονται από το επάνω μέρος της κουρτίνας, οι κουρτίνες με τα ειδικά έτοιμα "τρουκς" ή οι δεμένες από κορδελάκια στο κουρτινόξυλο, είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές.Ειδικά σε κουρτίνες εξωτερικού χώρου μεγάλης επιφάνειας και για να μη θυμίζουν λιγάκι ...κουρτίνες μπάνιου :) o πιο εύκολος, κομψός και πρακτικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ξύλινο κουρτινόξυλο βέργα, ξύλινους κρίκους και τα ειδικά μεταλλικά πιαστράκια-γαντζάκια για κουρτίνες. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε μια κουρτίνα ακόμη και από μεγάλα κομμάτια υφάσματος που στο επάνω μέρος δεν είναι γαζωμένα ειδικά για χρήση ως κουρτίνα. Απλώς γυρίστε το ύφασμα  στην πάνω πλευρά περίπου στους 10 πόντους και τοποθετήστε ανά κοντινά διαστήματα τα γαντζάκια. Δείτε εδώ αναλυτικά πως ακριβώς θα το κάνετε.   Κουρτίνες κάθε μορφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για σκίαση σε πέργκολες είτε αυτές βρίσκονται σε μπαλκόνια είτε σε κήπο-αυλή. Ένα ύφασμα πολύ ταιριαστό και βολικό για την συγκεκριμένη χρήση είναι η λινάτσα. Φτιάξτε κουρτίνες στις διαστάσεις που θέλετε και χρησιμοποιείστε όποιο τρόπο κρεμάσματος προτιμάτε από λεπτή ή πιο χοντρή λινάτσα με το μέτρο που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα υφασμάτων. Δείτε ενδεικτικά εδώ.Αν σας αρέσει περισσότερο ή οι κουρτίνες αυτές θέλετε να έχουν διακοσμητική κυρίως χρήση μπορείτε βεβαίως να τοποθετήσετε σε εξωτερικούς χώρους και κουρτίνες από λεπτά - ημιδιαφανή υφάσματα. Τους καλοκαιρινούς μήνες οι κουρτίνες εξωτερικών χώρων θα λειτουργήσουν σε έναν βαθμό και ως ...κουνουπιέρες. Οι κουρτίνες τύπου πάνελ όπως και τα στόρια είναι επίσης μια εξαιρετικά καλαίσθητη επιλογή και ταυτόχρονα πολύ πιο βολική σε σχέση με τις απλές κουρτίνες για μπαλκόνια-εξωτερικούς χώρους που συχνά υπάρχει έντονος αέρας.

Τα υφασμάτινα πάνελς μπορούν να συγκρατηθούν και στο κάτω μέρος με ειδικά στηρίγματα τοποθετημένα στο δάπεδο ή να ενισχυθούν με "βαρίδια" στην κάτω πλευρά, κάτι που μπορείτε να κάνετε και σε απλές υφασμάτινες κουρτίνες ώστε να είναι περισσότερο σταθερές και "ακούνητες". Τα μπαμπού έτοιμα στόρια που θα βρείτε στην αγορά σε ποικιλία σχεδίων-μεγεθών-αποχρώσεων, είναι επίσης μια ιδιαίτερα καλαίσθητη, λειτουργική και οικονομική λύση για σκίαση σε μπαλκόνια - πέργκολες. Απλώς τα βιδώνετε στην οροφή-σκέπαστρο του μπαλκονιού ή της πέργκολας, χρησιμοποιώντας στην σειρά όσα κομμάτια χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το μήκος του χώρου που θέλετε να δημιουργείται σκιά.  Γενικά, κάθε σύστημα από κουρτίνες πάνελ ή έτοιμα στόρια για εσωτερική χρήση, μπορεί να δημιουργήσει αντίστοιχο αποτέλεσμα και αν το τοποθετήσετε σε εξωτερικούς χώρους, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι τόσο τα υφασμάτινα όσα και τα μπαμπού στόρια θα τα αποσύρετε στο διάστημα του χειμώνα ώστε να μην μένουν εκτεθειμένα για μεγάλο χρόνο στο νερό της βροχής. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ