2021-06-03 12:17:23
Φωτογραφία για Νέο πρόβλημα με τις ασφαλιστικές ενημερότητες!



Πολλά είναι τα παράπονα συναδέλφων οι οποίοι τις τελευταίες μέρες δεν μπορούν να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα! 

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι οι εισφορές ΕΦΚΑ πλέον συνδέονται άμεσα με την ασφαλιστική ενημερότητα και τυχόν οφειλές, «μπλοκάρουν» την ασφαλιστική ενημερότητα.

Ας πάρουμε τα πράματα με τη σειρά. Η καταληκτική ημερομηνία των εισφορών Απριλίου ήταν η 31/5. Την ίδια μέρα εμφανίστηκε μήνυμα στους ασφαλισμένους ότι όσοι έχουν επιλέξει να πληρώνουν τις εισφορές τους με πάγια εντολή, η πληρωμή θα ολοκληρωνόταν την επομένη, δηλαδή στις 1/6 χωρίς φυσικά να θεωρηθεί εκπρόθεσμη. Δείτε το μήνυμα:



Έκπληκτοι όμως παρατηρήσαμε ότι .... από 1/6 όσοι προσπαθούσαν να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα, δεν μπορούσαν και τους εμφάνιζε το παρακάτω μήνυμα:

Στην ενότητα ΟΦΕΙΛΕΣ των ασφαλιστικών εισφορών εκκρεμούσε μόνο η τρέχουσα εισφορά Απριλίου

. Πρόκειται για κάτι εντελώς παράλογο, να τιμωρείται δηλαδή κάποιος που έχει δώσει τη συγκατάθεσή του στον οργανισμό να πληρώνονται εμπρόθεσμα οι εισφορές του μέσω άμεσης χρέωσης του τραπεζικού λογαριασμού (ή κάρτας) και να μη του δίνεται η δυνατότητα να εκδώσει ασφαλιστική ενημερότητα, γιατί οι πληρωμές φαίνονται στον ΕΦΚΑ 2-3 εργάσιμες ημέρες αργότερα, όπως μάθαμε εκ των υστέρων.

Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε όσους ασφαλισμένους πλήρωσαν τις τελευταίες μέρες του Μαΐου (η πληρωμή φαίνεται όπως είπαμε μετά από 2-3 εργάσιμες ημέρες).

Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα από τον ΕΦΚΑ, είναι αδιανόητο να θεωρείται κάποιος οφειλέτης επειδή στον οργανισμό δεν έχουν εικόνα των πληρωμών σε πραγματικό χρόνο...

Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που καθίσταται αδύνατη η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, (πχ. οφειλές ΤΣΑΥ, ΚΕΑΟ κλπ). Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως σας έχουμε ενημερώσει από τον περασμένο Νοέμβριο, θα πρέπει να ζητηθεί από τον κάθε ασφαλισμένο χωριστά εκκαθάριση μέσω ηλεκτρονικού ραντεβού με την αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ, τομέας υγειονομικών της περιοχής που υπάγεστε. Θυμηθείτε την ανάρτηση εδώ



Farmakopoioi



farmakopoioi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ