2021-06-08 08:50:21
Φωτογραφία για Οι  AMD Ryzen «Raphael» (Zen 4) έρχονται με 20% αυξημένο IPC

 



Σύμφωνα με το γνωστό κανάλι στο YouTube, Moore’s Law is Dead και την ιστοσελίδα Wccftech, η δεύτερη γενιά των επεξεργαστών AMD Ryzen που θα βασίζεται στο Socket AM5 και έχει την ονομασία Ryzen 7000-Series (Raphael) θα προσφέρει αυξημένη κατά 20% απόδοση IPC (Instructions per Clock).



Η πρώτη γενιά των επεξεργαστών που θα κάνουν χρήση της πλατφόρμας Socket AM5 θα είναι οι Ryzen 6000 «Rembrandt» και θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 3+. Οι νέοι ωστόσο AMD Ryzen 7000 «Raphael» που θα ακολουθήσουν βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 4 και φέρνουν αύξηση 20% στην απόδοση IPC σε σύγκριση με τους επεξεργαστές Rembrandt, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες των Moore’s Law is Dead  και Wccftech.

Το κορυφαίο μοντέλο «Raphael» θα διαθέτει 16-πυρήνες και 32-threads. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα CCDs αρχιτεκτονικής Zen 4 (8-core chiplets) θα κατασκευάζονται με μέθοδο λιθογραφίας 5nm, σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή, το όφελος στον τομέα απόδοσης/ watt αναμένεται να βρίσκονται γύρω από το 50%. Τα νέα επίσης chips αναμένεται να «εξοπλίζονται» με το σετ εντολών AVX-512. Θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2022.

Παράλληλα με τα παραπάνω νέα, διέρρευσε και το κωδικό όνομα των επεξεργαστών desktop Ryzen 8000 που θα διαδεχτούν τους «Rembrandt». Στο εσωτερικό της η AMD αναφέρεται στη νέα σειρά Ryzen 8000 με το όνομα «Granite Ridge». Οι επεξεργαστές Granite Ridge θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 5 και θα κατασκευάζονται με λιθογραφία 3nm στα εργοστάσια της TSMC.

Παράλληλα με αυτούς τους επεξεργαστές, η AMD θα ανακοινώσει και τις APUs (Accelerated Processing Units) με το κωδικό όνομα «Strix Point» που θα κάνουν χρήση στοιχείων τόσο αρχιτεκτονικής Zen 5 όσο και αρχιτεκτονικής Zen 4 και θα κατασκευάζονται επίσης σε κλίμακα 3nm. Ενδεχομένως στη συσκευασία του να συνδυάζονται στοιχεία-chiplets από διαφορετικές αρχιτεκτονικές ωστόσο δεν έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά και επομένως αυτό είναι μόνο μία υπόθεση. insomnia.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ