2021-06-08 12:18:01
Φωτογραφία για Θαύματα Παναγίας Παντανάσσης: «Θέλω να γράψω για το θαύμα της Παναγίας»
Ακολουθεί απόσπασμα επιστολής προς την Ι.Μ.Μ. Μονή Βατοπαιδίου για θαύμα της Παναγίας της Παντανάσσης:

«Το όνομα μου είναι Αλ. Θ. και είμαι από την Κοζάνη. Θέλω να γράψω για το θαύμα της Παναγίας της Παντανάσσης σε μένα τον ανάξιο.

Πριν ένα χρόνο αρρώστησα από καρκίνο. Τα έχασα. Μέχρι τότε δεν πήγαινα στην Εκκλησία, μόνο έλεγα ότι πιστεύω. Όταν όμως ήλθε ο καρκίνος έπρεπε από κάπου να κρατηθώ, να πάρω δύναμη. Αυτήν τη δύναμη μου την έδωσε ο Θεός και η Παναγία· και ξέρω ότι δεν την άξιζα.

Ξεκίνησα να κάνω χημειοθεραπείες στη Θεσσαλονίκη. Έπρεπε να κάνω δώδεκα. Στο ενδιάμεσο των χημειοθεραπειών αποφάσισα να έλθω στο Άγιον Όρος. Τότε ήλθα στη Μονή Βατοπαιδίου.

Κατά τη διάρκεια της προσκυνήσεως των Αγίων λειψάνων έμαθα για την εικόνα της Παντανάσσης που θεραπεύει τον καρκίνο. Την παρακάλεσα να θεραπεύσει και μένα, με την υπόσχεση ότι θα έρθω ξανά στη Χάρη της για να την ευχαριστήσω. Έφυγα από το Άγιον Όρος παίρνοντας και την Παράκληση της Παναγίας της Παντανάσσης.


Ένα βράδυ, το σώμα μου πονούσε πολύ από τα φάρμακα της χημειοθεραπείας. Με το ζόρι στεκόμουν όρθιος και έπρεπε το πρωΐ, στις 6, να σηκωθώ και πάλι για να πάω για θεραπεία. Στο μυαλό μου ήλθε η Παράκληση της Παναγίας και είπα να σφίξω τα δόντια να τη διαβάσω για πρώτη φορά. Τη διάβασα με πολλή πίστη, γονατιστός μπροστά στην εικόνα της, μή μπορώντας να συγκρατήσω τα δάκρυα μου και έπεσα να κοιμηθώ.

Αυτό που ένιωσα εκείνο το βράδυ δεν ξέρω αν μπορώ να το περιγράψω. Ξυπνούσα με χαμόγελο και ένιωθα την παρουσία της Παναγίας και την ευχαριστούσα. Αυτό κράτησε όλο το βράδυ, από τις 12 μέχρι τις 6 το πρωΐ. Όταν σηκώθηκα μου έφυγε ο πόνος που είχα. Μέσα μου ένιωθα αγαλλίαση, μια ξεκούραση που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Η μητέρα μου βλέποντας με το πρωΐ έμεινε άφωνη. Με είδε ευδιάθετο να χαμογελώ και με ρώτησε τί έγινε, γιατί το βράδυ με είδε ότι δεν μπορούσα να ξαπλώσω από τους πόνους. Ήθελε να μάθει τί έγινε μέσα σε έξι ώρες. Της είπα για το θαύμα της παρουσίας της Παντανάσσης.

Ήξερα ότι η Παναγία άκουσε την προσευχή μου και θα με γιατρέψει από τον καρκίνο, όπως και έγινε. Τώρα που γράφω για το θαύμα της Παναγίας της Παντανάσσης, ο καρκίνος έχει εξαφανισθεί.

Μεγάλη η Χάρη της. Θα την ευγνωμονώ σε όλη μου τη ζωή.

Σε ευχαριστώ Παναγία μου Παντάνασσα.

Ο δούλός σου Αλ.

ετών 25

Πηγή: orthodoxianewsagency
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ