2021-06-11 10:21:31
Φωτογραφία για Γερμανία: Πιστοποιητικό εμβολιασμού από τα φαρμακεία, με τι ποσό θα αποζημιώνεται ο φαρμακοποιός
Από τις 14 Ιουνίου τα φαρμακεία στη Γερμανία θα μπορούν να εκτυπώνουν στους πολίτες τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός φαρμακευτικός σύλλογος (ABDA).

Η δημιουργία του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα λειτουργήσει μέσω της πύλης της Γερμανικής Ένωσης Φαρμακοποιών (DAV) . Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ABDA, τα φαρμακεία κάνουν εγγραφή στην πύλη του συλλόγου από την περασμένη Τετάρτη 9 Ιουνίου στο www.mein-apothekenmanager.de

Αυτό επιτρέπει στους πολίτες να βρίσκουν κοντινά φαρμακεία που μπορούν να εκδίδουν δωρεάν ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Η υπηρεσία αυτή θα είναι αμοιβόμενη όπως ανακοινώθηκε. Συγκεκριμένα .... ο φαρμακοποιός θα αμοίβεται με 18 ευρώ ανά πολίτη από την γερμανική κυβέρνηση.

Ο Thomas Dittrich, πρόεδρος της DAV , σχολίασε τον αριθμό των συμμετεχόντων φαρμακείων : «Τις πρώτες ημέρες, ο αριθμός των φαρμακείων που θα κάνουν την υπηρεσία θα είναι πιθανώς περιορισμένος. Ωστόσο, υποθέτουμε ότι ο αριθμός των φαρμακείων θα αυξηθεί ραγδαία τις επόμενες ημέρες. "


Περίπου 18,2 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία είναι πλήρως εμβολιασμένοι (και τις δυο δόσεις) (στοιχεία από 7 Ιουνίου). Πολλά άτομα που έχουν εμβολιαστεί σε κέντρα εμβολιασμού θα λάβουν πιθανώς επίσης τη φόρμα με τον κωδικό QR που απαιτείται για το πιστοποιητικό εμβολιασμού μέσω ταχυδρομείου. Ωστόσο, για πολλούς άλλους, η δημιουργία πιστοποιητικών ψηφιακού εμβολιασμού στο φαρμακείο είναι μια επιλογή με εύκολη πρόσβαση για τον πολίτη, ενώ ταυτόχρονα ο φαρμακοποιός θα μπορεί να αποστέλει το πιστοποιητικό αυτό και στο smartphone τους.

Μάλιστα για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η εφαρμογή CovPass η οποία κυκλοφορεί ήδη σε AppStore και Google Store. Θυμίζουμε ότι κυκλοφορεί ήδη και η εφαρμογή προειδοποίησης  για COVID-19 (ανιχνεύει κρούσματα σε κοντινές αποστάσεις και προειδοποιεί τον κάτοχο του smartphone) η οποία όμως πρέπει να ενημερωθεί με την αντίστοιχη λειτουργία, προκειμένου να είναι δυνατή η αποθήκευση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού στο κινητό τηλέφωνο.

Farmakopoioi με στοιχεία από pharmazeutische-zeitung.de
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ