2021-06-16 19:36:20
Φωτογραφία για Πέντε τροφές με λιγότερες από 50 θερμίδες που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου
Ποιος ισχυρίστηκε ότι η υγιεινή διατροφή χρειάζεται να είναι απαραίτητα μονότονη και αρκετά βαρετή; Σταμάτα να καταναλώνεις συγκεκριμένα γεύματα με την ελπίδα πως θα χάσεις βάρος από την μια ημέρα στην άλλη και δώσε περισσότερη έμφαση στα θρεπτικά συστατικά και όχι μόνο στις θερμίδες που έχουν οι τροφές που επιλέγεις.

Ωστόσο, επειδή είμαστε σίγουροι πως για να διαβάζεις αυτό το άρθρο θέλεις να προσέξεις λίγο παραπάνω το πρόγραμμα σου παρακάτω σου παραθέτουμε τις έξι νόστιμες τροφές με λιγότερες από 50 θερμίδες.

Blueberries

Αρωματικά, γλυκά, πεντανόστιμα και χαμηλά σε θερμιδική αξία, τα blueberries αποτελούν την ιδανική επιλογή, καθώς μπορούν να συνδυαστούν ακόμα και με το αγαπημένο σου γιαούρτι ή κεφίρ. Αναλυτικότερα, περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες C και Κ, ενώ έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τις, επικίνδυνες για τον οργανισμό και το σώμα, φλεγμονές.


Θερμίδες: 42 αντιστοιχούν σε μισό φλιτζάνι

Καρπούζι

Ποιο είναι το φρούτο που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού; Μα φυσικά το καρπούζι. Αξίζει να γνωρίζεις, πως αποτελείται κατά 91% από νερό, κάτι το οποίο σημαίνει πως μπορεί να ενυδατώσει τόσο τον οργανισμό, όσο και την επιδερμίδα σου. Ακόμη, τα φυσικά σάκχαρα που περιέχει μπορούν να καλύψουν κάθε πιθανή λιγούρα σου, συνεπώς είναι μια πολύ καλή επιλογή που μπορείς να κάνεις τις ζεστές ημέρες που έρχονται.

Θερμίδες: 46 αντιστοιχούν σε μια κούπα

Γαρίδες

Μπορεί να μην περίμενες πως οι γαρίδες θα εμπεριέχονταν σε αυτή τη λίστα, όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ενώ σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνεται και η θερμιδική τους αξία. Επίσης, δεδομένου ότι συγκαταλέγονται στην κατηγορία των θαλασσινών αποτελούν μια εξαιρετική πηγή ανόργανων συστατικών, όπως το σελήνιο, ο χαλκός και ο φώσφορος.

Θερμίδες: 26 ανά 4 μεγάλες γαρίδες

Αγγουράκια

Το αγγούρι αποτελεί το πιο εύκολο σνακ που μπορείς να καταναλώσεις συνδυαστικά με κάτι άλλο, όταν νιώθεις πως χρειάζεται να εφοδιαστείς με λίγη παραπάνω ενέργεια. Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως με την περιεκτικότητα τους σε νερό να αγγίζει το 95% η κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου (ναι, κι όμως, όσο παράλογο κι αν ακούγεται δεν θεωρείται λαχανικό) μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση του κοιλιακού φουσκώματος.

Θερμίδες: 16 ανά φλιτζάνι

Grapefruit

Το δεδομένο φρούτο περιέχει βιταμίνες Α και C, ενώ τα φυσικά του σάκχαρα μπορούν να καταπολεμήσουν δραστικά κάθε σου λιγούρα. Επιπρόσθετα, υπάρχουν 2 γραμμάρια φυτικών ινών στο μισό φρούτο, καθιστώντας το ένα ισχυρό κατασταλτικό της όρεξης σου για φαγητό. Επομένως, με την κατανάλωση του επέρχεται πολύ γρήγορα ο, λεγόμενος, κορεσμός.

Εν τέλει, τα παραπάνω τρόφιμα είναι πολύ ωφέλιμα για το σώμα σου, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία μπορείς, κάλλιστα, να αποκομίσεις μέσω της κατανάλωσης τους. Παρόλα αυτά, χρειάζεται να μην προβείς σε υπερβολές, άρα να μην αποκλείεις καμία ομάδα τροφίμων από το πρόγραμμα, αφού όλες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό σου, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του.

Πηγή: Savoir Ville
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ