2021-06-24 14:40:16
Φωτογραφία για «Κεραία»: Η Ελλάδα στη ματιά τους
«Η Ελλάδα στη ματιά τους» είναι ο τίτλος του έκτου -και τελευταίου γι’ αυτή τη σεζόν- επεισοδίου της εκπομπής «Κεραία», με τη Ρέα Βιτάλη, που μεταδίδεται την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στις 10 το βράδυ, από την ΕΡΤ1.

Αυτήν τη φορά, η δημοσιογράφος υποδέχεται στο στούντιο την καθηγήτρια Ιστορίας στο ΕΚΠΑ Μαρία Ευθυμίου και μιλούν για την τόσο σύνθετη και γοητευτική σχέση των Ελλήνων με τους ξένους.

Η ιστορικός, που έχει πάρει το βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έχει αφιερώσει 4.000 ώρες κάνοντας δημόσια μαθήματα Ιστορίας σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, αναλύει τη διαχρονική διάδραση του λαού μας με το μη οικείο και έτσι σκιαγραφεί τις αρετές και τα ελαττώματά μας.

Το ίδιο κάνουν εις άπταιστον ελληνικήν και οι υπόλοιποι συνομιλητές, που μας γνωρίζουν από την καλή και την ανάποδη, καθώς ζουν ή έχουν περάσει μεγάλα χρονικά διαστήματα στη χώρα μας.


Ο Τούρκος πανεπιστημιακός και ιστορικός Σουκρού Ιλιτζάκ λέει πόσο του αρέσει η ελευθερία του Έλληνα πάνω στο γλέντι, ενώ δακρύζει με το τραγούδι «Πουλάκι ξένο ξενιτεμένο».

Η Γερμανίδα εκπαιδεύτρια ιππασίας Τσέλια Χόφμαν Λος, ως θυγατέρα διπλωμάτη, μιλάει για τα παιδικά της χρόνια στη χώρα μας, την απλότητα και τη ζεστασιά μας.

Η ιστορικός Κάθριν Φλέμινγκ, κοσμήτορας του Πανεπιστημίου NYU των ΗΠΑ, που ως φοιτήτρια εργάστηκε σε ταβέρνα στην Κρήτη, ακόμα ξαφνιάζεται για το γεγονός ότι οι Έλληνες μετεωρίζονται ανάμεσα στη γενναιοδωρία και στον φθόνο.

Η Αλβανίδα δικηγόρος Χριστιάνα Λούτσι συγκινείται με το ελληνικό φως και η Ιαπωνέζα  Ακέμι Φουτζιζούκα-Βαρδή εξηγεί πώς κατάφερε η ίδια να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο τόσο διαφορετικούς πολιτισμούς: «Σας άκουγα να μιλάτε δυνατά στην αρχή και νόμιζα ότι τσακωνόσασταν», ομολογεί.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ