2021-07-01 19:29:36
Φωτογραφία για Μετακινήσεις στα νησιά: Μόνο με Green Pass, αρνητικό PCR ή rapid test - Τι ισχύει για τα παιδιά
Τις αλλαγές στα μέτρα που θα ισχύουν από την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τις αλλαγές στον τρόπο μετακινήσεων και το πρώτο «μπλόκο» που υψώνει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Συγκεκριμένα, από τις 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες

PCR Test 72 ωρών ή Rapid Test 48 ωρών για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Οι ανήλικοι 14 ως 17 ετών χρειάζονται self test

Ανήλικοι κάτω των 12 ετών δεν χρειάζονται τεστ.

Συνίσταται στους ανήλικους άνω των 12 ετών η διενέργεια self test κατά την επιστροφή από νησιά

Μετακίνηση στα νησιά: Πώς θα βγάλετε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού


Ποιοι εξαιρούνται από τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά, από τα μέτρα αυτά εξαιρούνται τα νησιά της Εύβοιας, της Λευκάδας και της Σαλαμίνας. Επίσης, εξαιρούνται όσοι εργάζονται και μετακινούνται για αυτό το λόγο ανάμεσα σε νησιά, ωστόσο, θα υποχρεώνονται για τη διενέργεια εβδομαδιαίου self-test.

Το ίδιο θα ισχύει και για όσους μετακινούνται μεταξύ νήσων σε κοντινές αποστάσεις και σε πορθμεία που συνδέουν νησιά που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις με το χερσαίο τμήμα της χώρας και θα υποχρεώνονται κι αυτοί για τη διενέργεια self-test.

Αναμονή για τις χερσαίες μετακινήσεις

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πληροφορίες για επιβολή αντίστοιχων μέτρων και στις χερσαίες μετακινήσεις, κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε. «Αξιολογούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σύντομα», σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε και για τις αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη στη χώρα.

Η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα που «ανέβηκε» επίπεδο είναι αυτή της Μυκόνου, η οποία πλέον θα ανήκει στο πορτοκαλί από το κίτρινο που ήταν μέχρι πρότινος. Αντίθετα, η Εύβοια, η Λάρισα και η Δυτική Αττική «έπεσαν» επίπεδο και ανήκουν πλέον στο κίτρινο από το πορτοκαλί στο οποίο βρίσκονταν.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ