2021-07-05 18:01:06
Φωτογραφία για Ρωξάνη Κοντού: Δεν υπάρχει ευτυχία - Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο



Κατάγεται από την Αμμόχωστο ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Η αγάπη της για την μουσική είναι μεγάλη και κρατάει πάρα πολλά χρόνια.

Στο παρελθόν βρέθηκε δίπλα από Γιάννη Πάριο, Άννα Βίσση, Νότη Σφακιανάκη και άλλους, ωστόσο έκανε μια διακοπή στην καριέρα της, όταν γεννήθηκε ο γιος της.

Μετά αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοσμήματα, ενώ τώρα θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρο που άφησε στην μέση.



Ρωξάνη η αγάπη σου για την μουσική από ποια ηλικία ξεκίνησε; Από πότε δηλαδή θυμάσε τον εαυτό σου να αγαπάει το τραγούδι;

1/1/Από ηλικία 2-3 ετών Άρχισα να τραγουδάω από ότι θυμάμαι για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο που πήγαινα, κάθε φορά που άκουγα τη Δήμητρα Γαλάνη  στο ραδιόφωνο, να λέει το  “Αν μ’αγαπάς φίλα σταυρό…”έπαιρνα ένα παλιό πλαστικό κόκκινο αυτοκινητάκι, που το χρησιμοποιούσα σαν κιθάρα και τραγουδούσα.

Όλα αυτά τα θυμάμαι σαν να’ταν χθες.

Με μια λέξη πως θα χαρακτήριζες την μουσική για εσένα;

Ζωή

Στο χώρο της μουσικής είσαι χρόνια πλέων και έχεις κάνει πολλές και μεγάλες συνεργασίες. Έχεις ξεχωρίσει κάποια από αυτές;

Η κάθε μου συνεργασία ήταν σημαντική. Είναι δύσκολο για μένα να ξεχωρίσω μία γιατί Η κάθε μου συνεργασία ήταν μοναδική. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους καλλιτέχνες και μόνο από σεβασμό, δεν μπορώ να παραλείψω κανέναν.

Μπορώ να σας αναφέρω την πρώτη μου συνεργασία που ήταν ο Γιάννης Πάριος.



Έχεις μετανιώσει για κάποια συνεργασία η δουλειά ώστε αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω να έπραττες αλλιώς;

Δε μετανιώνω για τίποτα στη ζωή μου. Ότι αποφάσεις παίρνω τις παίρνω συνειδητά.

Θυμάμαι τώρα στο Rex με το Νότη Σφακιανάκη  είχα κανονίσει να βγω και να πω κάποια τραγούδια, Συγκεκριμένα τέσσερα τραγούδια. Στην τζενεράλε άλλαξαν τα πράγματα. Ξαφνικά βρέθηκα με ένα τραγούδι.

Όταν απευθύνθηκα στο μαέστρο για να μου πει γιατί συμβαίνει αυτό, Μου είπε ρώτα τον κύριο Σφακιανακη. Η απάντηση του κύριου Σφακιανάκη ήταν ρώτησε το μαέστρο.

Απογοητεύτηκα τόσο πολύ από αυτή την συμπεριφορά που δεν άντεξα, αποχώρησα από το  σχήμα.

Μελλοντικές συνεργασίες που θα ήθελες να κάνεις;

Ήταν όνειρο ζωής να συνεργαστώ με τον κύριο Μίμη Πλέσσα Και τον κύριο Κατσαρό, Με την αγαπημένη μου Άννα Βίσση για ακόμα μία φορά, Τον αγαπημένο μου φίλο Λευτέρη Πανταζή, Και τον αδελφικό μου φίλο και παραγωγό Δήμο Μπέκε, που ήδη είμαστε στα σκαριά μιας υπεροχής συνεργασίας.



Αγαπημένες συνήθειες;

Ζωγραφική… Θέλω να σας πω κάτι μέσα απ’την καρδιά μου. Άφησα το μεγαλύτερο μου πάθος το τραγούδι ,για να κάνω οικογένεια.

Επειδή είχα ανάγκη να εκφραστώ σαν καλλιτέχνης που είμαι, Άρχισα να δημιουργώ την δική μου συλλογή κοσμημάτων και σανδαλιών, Επίσης ασχολήθηκα με την διακόσμηση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και αυτό το κάνω μέχρι και σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια έχει κατακλυστεί η τηλεόραση από μουσικά talent show. Ποια είναι η γνώμη σου; Θα δήλωνες συμμετοχή;

Έχω συμμετάσχει σε ένα από αυτά, έχω λάβει μέρος στο the voice. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος πιο γρήγορος για να επικοινωνήσεις με τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν βέβαια και τα θετικά και τα αρνητικά.

Κρατάω τα θετικά και προχωράω πάνω απ’ όλα πρέπει να έχεις ήθος αυτό έχω να πω και στα καινούργια παιδιά γιατί αυτό φαίνεται και στον κόσμο και το εισπράττεις και την αγάπη του κόσμου οπότε το μόνο που έχω να πω είναι ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια σε ότι  και να κάνεις.



Η μουσική είναι θα έλεγα ένας από τους χώρους που έχουν πληγεί περισσότερο τα δύο τελευταία χρόνια με την πανδημία. Πόσο θεωρείς σε έχει επηρεάσει εσένα; 

Με επηρέασε θετικά στράφηκα μέσα μου έκανα αυτό που ονειρευόμουνα έγραψα ηχογράφησα έκλαψα και έφτιαξα κάτι για μένα μεγάλη ευλογία.

Τώρα όσο αφορά το οικονομικό όπως όλοι συνάδελφοι μου ταλαιπωρηθήκαμε αλλά ξεκαθάρισαν και πολλά πράγματα χάρη της πανδημίας.

"Δεν υπάρχει ευτυχία" Ο τίτλος της νέας σου δουλειάς. Λίγα λόγια;

Ένα διαχρονικό τραγούδι που αγαπούσα πάντα. Πάντα σκεφτόμουνα να το κάνω επανεκτέλεση ούτως ώστε να το μάθει και καινούργια γενιά. Μας πρόλαβε ο κοροναϊός ήρθε το Lowdown

Βρέθηκα με τον αγαπημένο μου φίλο Δήμο Μπεκέ, Κάτσαμε στο στούντιο και βάλαμε στόχο να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο μαζί.

Πήραμε αυτό το τραγούδι του βάλαμε καινούριο κουστούμι, το ντύσαμε  με όμορφο ρυθμό σημερινό ήχο και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα που ακούτε τώρα. Για μένα είναι  το πρώτο και είμαι πολύ χαρούμενη κι ευτυχισμένη που άρεσε στον κύριο Γιώργο Κατσαρό και μου έδωσε την έγκριση του για την επίσημη Κυκλοφορία του τραγουδιού του. Αυτό με τιμάει ιδιαίτερα.



Ποια θα ήταν η δική σου συμβουλή στους ανερχόμενους καλλιτέχνες;

Να πατάνε στα πόδια τους να πιστεύουν στον εαυτό τους μόνο και στα όνειρά τους. Με πολλή προσπάθεια και συνέπεια θα επιτύχουν αυτό που θέλουν.

Όσος καιρός και να χρειαστεί γιατί τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Όταν κάνεις σχέδια ο θεός γελάει.

Ας έχουμε πρώτα την υγεία μας… Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό Αυτή τη στιγμή είναι να δω το παιδί μου ,γιατί μου ‘χει λείψει αφάνταστα λόγω της καραντίνας ,οπότε προτεραιότητα μου είναι να περάσω αρκετό χρόνο μαζί του ,μετά ξεκινάει πολύ δουλειά μου ‘χει λείψει να βρεθώ με τον κόσμο να ξανά τραγουδήσω να κάνω αρκετές συναυλίες που τόσο μας έχουν λείψει και  να ξαναγυρίσουμε όσο μπορούμε στα παλιά.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να μας πεις ποια είναι τα νέα σου σχέδια;

Εγώ ,ο Δήμος Μπέκε  και ο Αργύρης Ναστόπουλος ως dj  ξεκινάμε εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό, με το ξεχωριστό πάρτι που έχει τίτλο Pick Up Memories ,το οποίο είναι γεμάτο αναμνήσεις από τα 70s – 80s – 90s



Ξεκινάμε Κυριακή 4 Ιουλίου στην Λεμεσό  στο Colubia Beach και την Τετάρτη 7 Ιουλίου στο Cabana Beach

Ρωξάνη σε ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης. Σου ευχόμαστε τα καλύτερα...

doriforosnews
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ