2021-07-06 23:18:02
Φωτογραφία για Χαρδαλιάς: Τέλος οι όρθιοι σε μπαρ, βαριά πρόστιμα και λουκέτα
 

Όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης

Νέα μέτρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουλίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκε στη χώρα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από Πέμπτη 8 Ιουλίου δε θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα και beach bar και εν συνεχεία μίλησε για τις αυστηρότερες ποινές που θα επιβάλλονται στους επιχειρηματίες δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όπως τόνισε θα μπαίνουν λουκέτα στα νυχτερινά μαγαζιά, όταν εντοπίζονται παραβάσεις.

Αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες

Αναλυτικότερα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη  8 Ιουλίου, όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες και με τους κανόνες που έχει δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Όσον αφορά τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες - καταστηματάρχες  τόνισε ότι προβλέπεται ακόμα και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας για τους παραβάτες κατ’ εξακολούθησή, ενώ από την πρώτη παράβαση προβλέπεται άμεσο προσωρινό «λουκέτο».


Αναλυτικότερα ανακοίνωσε: «Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και παραβιάζουν τους όρους θα κλείνουν από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και λουκέτο για 15 ημέρες. Σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας».

Αναλυτικά τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις - παραβάτες ορίζονται ως εξής:

Για καταστήματα κάτω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεσο λουκέτο, από την επόμενη κιόλας ημέρα και για 7 ημέρες

Για τα καταστήματα άνω των 200 τμ, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ (ανεξαρτήτως τ.μ) και το λουκέτο θα ισχύει για 15 ημέρες.

Σε περίπτωση τρίτης παράβασης επιβάλλεται αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Αύξηση κρουσμάτων στου νέους - ειδικά στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, «το τελευταίο 10ήμερο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, παρατηρείται σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων κορονοϊού, ο οποίος πλέον αγγίζει τα 27 έτη. Ταυτόχρονη αύξηση έχει παρατηρηθεί και στα κρούσματα που ανήκουν σε συρροές, ενώ το 32% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αναφέρουν σαν πιθανή πηγή έκθεσης, συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο. 

Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα τα οποία κατόπιν διερεύνησης εστιάζονται σε χώρους διασκέδασης. Ενδεικτικά στο Νότιο Τομέα Αθηνών -που σημειωτέον το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών- και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Αλίμου και Γλυφάδας σήμερα Τρίτη προέκυψε θετικότητα 6,1% και 8,4% αντίστοιχα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ